image
Sursa foto: border.gov.md

Trei persoane au fost reținute, după ce au încercat să traverseze pe furiș frontiera RM

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Tudora au reținut un conațional și doi cetățeni ucraineni la hotarul de sud-estul țării. Aceștia ar fi încercat să traverseze fără acte de identitatea frontiera în plină noapte. Cei trei ar fi vrut să ajunge la o rudă în vizită, care ar locui pe teritoriul Republicii Moldova.

Incidentul a fost semnalat ieri, 10 octombrie curent, pe direcția Palanca-Udobnoe. Reținerea este rezultatul acțiunii întreprinse în urma unei informații parevenite de la angajații Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, privind deplasarea unui grup spre interiorul Republicii Moldova.

La scurt timp, patrula Poliției de Frontieră a reușit să rețină grupul format din doi bărbați și o doamnă, iar ulterior excortați la sediul Direcției regionale Est pentru identificare și documentare.

Audiați, cetățenii și-au recunoscut intenția de a ajunge în Moldova pe o cale nu tocmai legală. În lipsa actelor de călătorie aceștia au hotărât să ocolească punctul de trecere din proximitate.

Cazul este în continuare cercetat sub toate aspectele legale de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției. Dacă se va stabili vinovăția, persoanele reținute riscă fiecare câte o amendă în mărime de până la 750 unități convenționale sau munca neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: