image
Sursa foto: Mediafax

Tren de marfă cu produse petroliere, DERAIAT de pe un viaduct în România; Mecanicul era în stare de ebrietate

Un tren de marfă care transporta produse petroliere a deraiat, duminică dimineaţa în România, după ce podul peste care trecea s-a rupt sub greutatea garniturii.

Una dintre liniile de cale ferată de pe pod era în construcţie şi o primă ipoteză este că s-a produs o eroare umană, după ce mecanicul, din greşeală, ar fi intrat pe aceasta, susţin autoritățile citate de Mediafax.

Cinci vagoane au căzut în râpă, iar trei sunt la această oră în pericol de cădere. Podul s-a rupt pe o distanţă de 50 de metri.

„Problemă de explozie nu este, este o problemă de poluare, pentru că sub acest pod trece un pârâu care ajunge în Jiu. Deja avem reprezentanţii de la Apele Române, aşteptăm soluţia de neutralizare şi să sperăm că nu o sa fie un impact deosebit asupra mediului”, spun autoritățile locale.

Trenul de marfă aparţine unui operator privat şi avea 23 de vagoane. Trenul circula pe distanţa Slobozia - Veche Curtici şi transporta produse petroliere.

Mecanicul trenului de marfă care a deraiat în judeţul Dolj era băut. Pe numele lui se va întocmi dosar penal pentru prezenţa la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: