image
Sursa foto: Getty Images

Anglia va evolua la Cupa Mondială din Rusia numai cu jucători din campionatul intern

Selecționata Angliei este singura echipă care va evolua la Cupa Mondială din Rusia cu fotbaliști care activeaza în Premier League.

Mai mult, Manchester City are cei mai mulți jucători convocați, 17, un record pentru competiția care se desfășoară o dată la 4 ani. În planurile selecționerului Gareth Southgate a figurat la un moment dat și Jadon Sancho (18 ani), care joacă în Germania la Borussia Dortmund, însă tânărul fotbalist nu a fost convocat în cele din urmă.

Dintre țările care participă la Mondialul din Rusia, Suedia și Senegal nu au în componență niciun jucător care să activeze în campionatele interne. Jumătate dintre echipele care participă la turneul final din Rusia au 3 sau chiar mai puțini fotbaliști care joacă în competițiile interne.

Belgia, Islanda, Nigeria și Elveția au doar câte un jucător în cometițiile domestice, în timp ce Croația, Maroc și Uruguay au câte 2. Argentina, Australia, Brazilia, Columbia, Danemarca, Panama și Serbia au câte 3, Polonia – 4, iar Peru și Tunisia câte 5. Costa Rica și Portugalia au câte 6 legitimați în propriile ligi, Egipt, Japonia și Mexic câte 8, Franța și Iran câte 9, Coreea de Sud – 12, Germania – 15, Spania – 19, Arabia Saudită – 20, Rusia – 21.

Lotul Angliei pentru Mondialul din Rusia

Portari: Jack Butland (Stoke), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley)

Fundaşi: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jones, Ashley Young (ambii de la Manchester United), Harry Maguire (Leicester) John Stones, Kyle Walker (ambii de la Manchester City), Danny Rose, Kieran Trippier (ambii de la Tottenham)

Mijlocaşi: Dele Alli, Eric Dier (ambii de la Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Fabian Delph, Raheem Sterling (ambii de la Manchester City), Jesse Lingard (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)

Atacanţi: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Jamie Vardy (Leicester), Danny Welbeck (Arsenal)

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: