Este o echipă dominată, firesc, de Real Madrid, câştigătoarea Ligii Campionilor în ultimele trei sezoane. Clubul din capitala Spaniei are patru reprezentanţi în cel mai bun 11 pre-Cupa Mondială, în timp ce Bayern Munchen dă doi jucători, anunță digisport.ro.

Manchester United, Manchester City, Liverpool, FC Barcelona şi Paris St. Germain sunt celelalte formaţii care sunt reprezentate în această echipă care, luând în considerare cotele de piaţă de pe site-ul de specialitate Transfermarkt, valorează 1,11 miliarde de euro.

Pe ţări, marea favorită a specialiştilor, Brazilia, dă trei jucători. Selecao e urmată de ultimele două campioane mondiale, Spania şi Germania, ambele cu câte 2 fotbalişti, iar Belgia, Egipt, Argentina şi Portugalia au câte un reprezentant.

Portar: David De Gea (Spania/Manchester United, 27 de ani; cotă de piaţă: 70 de milioane de euro) - În urmă cu patru ani, când ibericii au dezamăgit şi au fost eliminaţi încă din faza grupelor, a asistat neputincios de pe bancă la dezastrul deţinătoarei titlului. Azi, este titularul indiscutabil al postului de portar şi e considerat aproape în unanimitate cel mai bun număr 1 prezent în Rusia.

Fundaş dreapta: Joshua Kimmich (Germania/Bayern Munchen, 23 de ani; cotă de piaţă: 55 de milioane de euro) - Unul dintre starurile emergente ale fotbalului mondial şi, în absenţa accidentatului Dani Alves, probabil cel mai bun apărător dreapta al momentului. Vine după un sezon remarcabil, în care a marcat de patru ori în Liga Campionilor.

Fundaş central: Mats Hummels (Germania/Bayern, 29 de ani; cota de piaţă: 60 de milioane de euro) - Omul numărul 1 în defensiva deţinătoarei titlului, o naţională care e considerată a doua favorită în Rusia.

Fundaş central: Sergio Ramos (Spania/Real Madrid, 32 de ani; cota de piaţă: 45 de milioane de euro) - Unul dintre cei mai importanţi apărători din ultimul deceniu, cu un rol fundamental în victoriile înregistrate de "La Roja", care încearcă să redescopere gustul succesului, cu o generaţie în care experienţa şi tinereţea se completează de minune.

Fundaş stânga: Marcelo (Brazilia/Real Madrid, 30 de ani; cota de piaţă: 60 de milioane de euro) - Indiscutabil, cel mai bun apărător stânga al lumii. A fost prezent la o singură ediţie a Cupei Mondiale, cea din 2014, încheiată cu un dezastru pentru Selecao, învinsă cu 7-1 de Germania, în semifinale. Acum, alături de puţinii colegi rămaşi la naţională faţă de acum 4 ani, are o poftă nebună de a-şi lua revanşa şi de a readuce titlul mondial în Brazilia.

Mijlocaş defensiv: Casemiro (Brazilia/Real Madrid, 26 de ani; cota de piaţă: 60 de milioane de euro) - Omul de echilibru în linia de mijloc a madrilenilor, dar şi a naţionalei Braziliei. Fotbalistul lansat de Sao Paolo merge în Rusia după cel mai bun sezon al carierei din punct de vedere al numărului de goluri marcate (6).

Mijlocaş central: Kevin De Bruyne (Belgia/Manchester City, 26 de ani; cota de piaţă: 150 de milioane de euro) - Sub conducerea lui Pep Guardiola, belgianul a devenit unul dintre cei mai buni fotbalişti ai planetei. A contribuit cu 8 goluri şi 16 pase decisive la titlul istoric obţinut de Manchester City în Premier League.

Mijlocaş ofensiv: Leo Messi (Argentina/FC Barcelona, 30 de ani; cota de piaţă: 180 de milioane de euro) - După o nouă Gheată de Aur (34 de goluri în La Liga), starul vicecampioanei mondiale îşi joacă probabil ultima şansă de a-şi completa palmaresul cu un titlu alături de naţională.

Atacant: Mohamed Salah (Egipt/Liverpool, 25 de ani; cota de piaţă: 150 de milioane de euro) - După un sezon de poveste, starul "Faraonilor" nu avea cum să lipsească din această formaţie ideală. Egiptenii şi-au ţinut respiraţia când Salah s-a accidentat în finala Ligii Campionilor, după un duel cu Sergio Ramos, dar veştile din ultimele zile sunt pozitive. După ce a fost golgheter în Premier League şi a dus-o pe Liverpool la un pas de trofeul UCL, Mo e marea speranţă a conaţionalilor săi la prima ediţie a Cupei Mondiale la care Egipt participă după 28 de ani.

Atacant: Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid, 33 de ani; cota de piaţă: 100 de milioane de euro) - După ce a devenit campion european cu naţionala ţării sale, în urmă cu 2 ani, vedeta lui Real Madrid merge în Rusia cu obiectivul de a şterge impresia dezamăgitoare lăsată până acum la Cupa Mondială, competiţie la care a marcat doar 3 goluri în 13 apariţii.

Atacant: Neymar (Brazilia/PSG, 26 de ani; cota de piaţă: 180 de milioane de euro) - Cel mai scump fotbalist din istorie s-a refăcut la timp pentru turneul final şi promite să fie unul dintre starurile acestei ediţii.

Şi pentru că şi o astfel de echipă are nevoie de un antrenor, alesul este Jochim Low. Nu doar pentru că germanul stă pe banca deţinătoarei titlului, dar naţionala pe care o conduce s-a aflat mereu în ultimii ani în fazele avansate ale competiţiilor importante.