image
Sursa foto: jurnal.md

În Chișinău a apărut o nouă pictură murală, realizată de pictorul Dmitri Potapov // FOTO

În Chișinău a apărut o nouă pictură murală. Lucrarea a fost realizată de către pictorul din Republica Moldova Dmitri Potapov, care a decorat peretele lateral al unui bloc multietajat din sectorul Botanica. Locatarii sunt mulțumiți de schimbarea aspectului clădirii și spun că se simt mândri că pictorul a ales să înfrumusețeze anume blocul lor.

„Până în ziua de astăzi, istoria casei noastre nu a știut de așa frumusețe. Este un simbol al păcii, al speranței, tinereții, al speranței de viață. E frumos, ne pare bine că s-a ales anume casa noastră”, spun locatarii blocului.

Unii oameni ne-au spus că pictura murală a devenit asemenea unui obiect cultural pentru zona unde locuiesc.

jurnal.mdjurnal.md

Pictura murală, numită „Speranța”, reprezintă imaginea unei eleve care vine de la școală și în drum spre casă se împrietenește cu tot ce o înconjoară: cu natura, păsările, se joacă cu razele soarelui, iar în visurile ei aspiră către stele. Potrivit autorului lucrării, imaginea simbolizează aspirațiile fiecăruia dintre noi și speranța către un viitor prosper.

„Speranța” a fost pictată pe o suprafață de 450 de metri pătrați. Anterior, Dmitri Potapov a mai făcut astfel de lucrări în orașele Sibiu și Murmansk. În orașul Chișinău sunt, în prezent, în jur de zece picturi murale realizate de mai mulți artiști.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: