image
Sursa foto: Getty Images

Anunțul anului în boxul mondial: Pacquiao a semnat, iar revanșa cu Mayweather e mai aproape ca niciodată

Cariera lui Manny Pacquiao a luat o turnură interesantă. Filipinezul tocmai a semnat un contract cu același manager pe care îl are și Floyd Mayweather, Al Haymon. Anunțul a fost făcut chiar de Pacquiao, care ar putea astfel să lupte mai ușor într-un meci-revanșă cu marele său rival, Floyd Mayweather.

"Sunt foarte încântat de acest nou capitol în cariera mea și abia aștept un nou început (...) Echipa mea va lucra strâns cu Al Haymon în restul carierei mele, pentru a aduce cele mai dorite meciuri. Acestea sunt luptele pe care fanii vor să le vadă și cele pe care vreau și eu să le am pentru a-mi încheia cariera", a spus Pacquiao.

Primul meci din această colaborare va fi cel în care Pacquiao își va apăra centura WBA la categoria semimijlocie, meci ce urmează a fi stabilit pentru începutul lui 2019. Filipinezul de 39 de ani a obținut titlul WBA în iulie, după ce l-a spulberat pe argentinianul Lucas Matthysse, în runda a șaptea. Astfel, revanșa dintre Mayweather și Paquiao ar putea avea loc cel mai devreme în luna mai a anului viitor.

Mayweather și-a anunțat din nou posibila revenire în ring, după ce s-a retras în august 2017

Între timp, Mayweather a lansat mai multe zvonuri privind posibilul său următor meci, deși a anunțat că s-a retras definitiv după meciul cu Conor McGregor, din august 2017. Astfel, americanul ar putea să-i acorde revanșa starului din luptele în cușcă, după ce l-a învins prin knock out tehnic la prima lor întâlnire.

O altă variantă ar putea fi un meci cu Khabib Nurmagomedov, nimeni altul decât cel care l-a răpus recent pe McGregor, într-un meci din cadrul galei UFC 229 și și-a păstrat centura la categoria ușoară. Rusul este neînvins în carieră și i-a lansat imediat provocarea lui Mayweather, care nu a stat prea mult pe gânduri și a acceptat.

Pacquiao este omul-record din boxul mondial, cu titluri mondiale la 8 categorii de greutate, în timp ce Mayweather este considerat de mulți specialiști cel mai mare pugilist din istoria boxului. Americanul de 41 de ani, campion mondial la 5 categorii de greutate, s-a retras neînvins, cu 50 de victorii, dintre care 27 obținute înainte de limită.

Mayweather - Pacquiao, revanșa "meciului secolului"

La prima confruntare dintre cei doi, în 2015, Mayweather s-a impus la puncte, iar lupta a fost catalogată drept "meciul secolului". Și bursele de meci au fost cele mai mari din istorie, Mayweather încasând doar din bursă 180 de milioane de dolari, în timp ce Pacquiao și-a trecut în cont 120 de milioane. Cu toate acestea, câștigul total pe care l-a încasat Mayweather a fost de peste 250 de milioane de dolari, bani în care sunt incluse și drepturile de imagine, plus alte bonusuri.

Un motiv în plus pentru care acest meci ar putea să se perfecteze este acela că cei doi chiar s-au întâlnit față în față la mijlocul lunii septembrie: "Mă întorc pentru a mă bate cu Manny Pacquiao", a spus Mayweather într-un video publicat pe Instagram.

Pacquiao are 60 de victorii în carieră, dintre care 39 obținute înainte de limită, 7 înfrângeri și două remize. Manny Pacquiao este și senator în Parlamentul statului Filipine și e singurul pugilist din lume care deține această funcție într-un stat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: