image
Sursa foto: ExpressPress.ro

Un regizor a fost asasinat în timp ce filma un documentar despre violenţă

Un regizor columbian a fost asasinat joi în timp ce filma un scurtmetraj despre victimele violenţelor în nord-estul ţării, potrivit autorităţilor locale.

Regizorul Mauricio Lezama culegea mărturii de la persoane care au fost victime ale violenţelor în timpul războiului civil, în momentul în care a fost împuşcat de patru oameni înarmaţi în oraşul Arauquita, din departamentul Arauca, a declarat presei guvernatorul Ricardo Arévalo.

Guvernatorul Arévalo a atribuit acest asasinat unui grup disident al Forţele Armate Revoluţionare din Columbia, care a refuzat acordul de pace semnat de această organizaţie cu guvernul columbian în 2016.

Proiectul acestui documentar intitulat 'Mayo' era dedicat asasinării unei infirmiere în această regiune.

Departamentul Arauca, aflat la frontiera cu Venezuela, este un important fief al traficului de droguri şi al contrabandei.

În această zonă acţionează disidenţi ai FARC, fără un comandament unificat, al căror număr autorităţile columbiene îl estimează la aproximativ 1.700 de membri, precum şi comandouri ale Armatei de Eliberare, Naţională, ultima gherilă încă activă în Columbia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: