image
Sursa foto: mediafax.ro

O bază de date, utilizată de hackeri, conţine milioane de adrese electronice: Cum poți verifica cât de sigur e contul tău

Peste 770 de milioane de adrese de e-mail şi parole au fost descoperite într-o bază de date care ar fi utilizată de hackeri, numită Collection #1.

Potrivit expertului în securitate cibernetică Troy Hunt, baza de date conţine peste 2,6 miliarde de înregistrări cu aproximativ 773 de milioane de adrese de e-mail unice şi mai mult de 21 de milioane de parole unice.

Baza de date a fost descoperită pe "un popular forum de hacking", relatează mediafax.ro.

Baza de date a fost compilată din peste 2.000 de "breşe de securitate" şi nu pare a conţine informaţii sensibile de tipul celor legate de situaţii financiare personale şi detalii despre carduri de credit.

Hunt mai susţine că analiza făcută de el sugerează că aproximativ 140 de milioane dintre adresele de e-mail din această bază de date nu au mai fost vizate anterior în timpul unor acţiuni de tip hacking.

Expertul spune că lista poate fi folosită de hackeri pentru a pune la cale alte atacuri cibernetice, în care utilizatorii şi parolele sunt introduse pe platforme online diverse, unde să se forţeze accesul în alte conturi.

"Cu alte cuvinte, oamenii iau liste ca acestea care conţin adrese de e-mail şi parole, apoi încearcă să vadă unde le pot folosi", a spus Hunt.

Expertul în securitate cibernetică invită utilizatorii să verifice pe site-ul de monitorizare a incidentelor de tip hacking Have I Been Pwned dacă adresele lor de e-mail şi parolele au fost expuse.

Baza de date este una dintre cele mai mari de acest tip descoperite până în prezent.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: