image
Sursa foto: pdm.md

Erdogan a luat cina cu Plahotniuc // VIDEO

Președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, s-a întâlnit aseară, la o cină de lucru, cu oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Vlad Plahotniuc a menționat performanța guvernării actuale de a fi singura care a reușit să aibă o relație strategică foarte bună cu cei trei vecini și parteneri din zona Mării Negre: România, Ucraina și Turcia. Discuția cu președintele Erdogan s-a axat, totodată, pe modul în care poate fi crescută prezența investitorilor turci în Moldova și pe modul în care poate fi intensificată și mai mult cooperarea dintre Turcia și Moldova”, se spune în comunicatul PD.

Nu se știe dacă cei doi au discutat și despre cazul profesorilor de la Orizont, expulzați în Turcia.

Recep Tayyip Erdogan a venit la Chișinău la invitația președintelui Igor Dodon. Acesta a participat ieri la inaugurarea clădirii Președinției, reparată de Agenţia guvernamentală turcă pentru Cooperare și coordonare (TIKA), iar astăzi va pleca în Găgăuzia.

Vizita președintelui turc are loc în contextul în care, la începutul lui septembrie, șapte cetățeni turci au fost expulzați din Republica Moldova, fiind suspectați de legături cu o grupare islamistă.

Societatea civilă și partidele antioligarhice susțin că s-a comis un abuz și denunță o înțelegere dintre regimul de la Chișinău și cel turc, care s-ar putea solda cu moartea celor șapte persoane în Turcia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: