La patru ani distanţă după ce Mario Gotze le-a năruit visul "pumelor" de a deveni pentru a treia oară în istorie cei mai buni din lume, Messi are probabil ultima sa şansă la Mondial. De atunci, decarul Barcelonei s-a retras de la naţională, dar a revenit la insistenţele tuturor. Graţie prestaţiilor sale fantastice, Argentina a obţinut in-extremis biletul de Mondial, deşi puţini îi mai dădeau şanse înainte de ultimele meciuri din preliminarii.

Chiar şi aşa, sud-americanii nu sunt văzuţi cu mari şanse la trofeu, Brazilia, Franţa, Germania sau Spania fiind văzute principalele favorite. La această ultimă naţională, Messi ar fi putut evolua, obţinând cetăţenia la scurt timp după sosirea la Academia Barcelonei. Liderul biancoceleştilor a mărturisit că nu s-a gândit la această ipoteză şi că, oricum, satisfacţia nu ar fi fost una deplină.

"Zilele trecute am vorbit cu un bun prieten al meu şi mi-a zis: "Dacă alegeai să joci pentru Spania, ai fi fost deja campion mondial". Nu ştiu dacă ar fi fost aşa, dar oricum, bucuria nu ar fi fost aceeaşi. Nu mi-a trecut niciodată prin cap să joc pentru altă naţională decât cea a Argentinei. Aceasta e ţara mea", a spus Messi, conform El Trece.

Deşi mulţi argentinieni îl consideră cel mai bun din istorie, la nivel de popularitate Messi e încă depăşit de Maradona. "Butoiaşul atomic" a adus Mondialul de unul singur, în 1986, astfel că pentru a fi iubit de fani la un nivel comparabil, jucătorul catalanilor are nevoie de o performanţă similară.