image
Sursa foto: jurnal.md

Flashmob în fața CEC: Diaspora cere asigurarea dreptului la vot a moldovenilor care se află peste hotarele țării

Flashmob în fața Comisiei Electorale Centrale. Reprezentanți ai diasporei moldovenești din mai multe țări au cerut Comisiei Electorale Centrale asigurarea dreptului la vot pentru cei peste un milion de moldoveni care se află peste hotarele țării. Participanții au scandat „Diaspora contează, diaspora votează” și „Vă vedem din Londra, vă vedem din Viena, vă vedem din Dublin, va vedem de peste tot”.

Astfel, la flashmob a fost cerut: deschiderea secțiilor de votare acolo unde au votat mai mulți cetățeni în scrutinele trecute sau există cerere din partea a cel puțin 300 moldoveni, creșterea numărului de buletine disponibile în cadrul unei secții de votare, votarea în diasporă timp de 2 zile consecutive, votarea atât cu pașaportul, cât și cu buletinul de identitate.

De asemenea, reprezentanții diasporei cer respectarea recomandării Comisiei de la Veneția și acordarea posibilității cetățenilor cu drept de vot din diasporă să finanțeze concurenții electorali și partidele politice în limita a 5 salarii medii pe an.

Reprezentanții diasporei au fost susținuți și de mișcarea civică „Occupy Guguță”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: