image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon o îndeamnă pe Sandu să demită Guvernul: „Asumați-vă responsabilitatea, dați jos acest Guvern, noi o să vă ajutăm”

Președintele în exercițiu susține că este gata să cedeze deplin puterea și că PSRM va vota un nou Guvern, dacă actualul va fi demis.

Într-o nouă emisiune, Igor Dodon a dat asigurări că nu va crea niciun fel de blocaje.

Nu voi crea niciun fel de blocaje noului președinte ales. Sunt gata să acord suportul necesar, poftim, dacă este nevoie. Nu uitați de angajamentele față de oameni, dar eu voi fi foarte critic atunci când se vor încălca niște valori sau prevederile Constituției. PSRM nu se ține cu orice preț de guvernare. Asumați-vă acum tot procesul. Noi suntem gata pentru orice decizie”, a declarat Dodon la emisiunea sa „Președintele Igor Dodon răspunde”.

Acesta a menționat că în cazul demiterii actualului Guvern, PSRM va vota unul nou propus de Sandu.

Dacă v-au votat oamenii, asumați-vă responsabilitatea. Dați jos acest Guvern, formați altul, asumați-vă responsabilitatea pentru pandemie, situația bugetară. Noi suntem gata să vă ajutăm. Chiar să vă votăm un nou Guvern, în cazul în care vă asumați responsabilitatea”, a declarat președintele în exercițiu.

De cealaltă parte, Dodon a spus că președintele ales Maia Sandu va încerca „să se victimizeze” și nu va cere demisia Guvernului.

Nu va iniția niciun proces și doar va bloca activitatea istituțiilor. Asta înseamnă instabilitate și din ceea ce văd Maia Sandu anume așa și va face: dă indicații Guvernului ce să facă, cheamă Guvernul „la covor”, deși anul tecut îmi spunea mie - stat parlamentar nu se poate”, a punctat Igor Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: