image
Sursa foto: Getty Images

Mbappe spulberă recordul lui Neymar. S-a aflat prețul pe care ar trebui să-l plătească Real Madrid

S-a discutat foarte mult despre un transfer al lui Kylian Mbappe de la PSG la Real Madrid în vara anului 2021, iar între timp presa spaniolă a aflat condițiile în care se poate face mutarea.

Nu mai e un secret că atacantul de 21 de ani își dorește să ajungă la Real Madrid, după ce chiar el a spus-o că idolul său este Zidane și că i-ar plăcea să lucreze cu el. Nici faptul că cele două cluburi poartă discuții nu mai e un secret, însă până acum s-au vehiculat mai multe variante în ceea ce privește suma de transfer.

Acum, potrivit publicației spaniole As, dacă francezul nu va semna prelungirea contractului cu PSG, Real ar urma să achite 100 de milioane de euro în schimbul său în vara lui 2021, când fotbalistul va mai avea un an din actualul contract.

Dacă Mbappe își prelungește acordul cu un an, atunci suma pe care madrilenii trebuie să o achite ar putea fi de 242 de milioane de euro, potrivit Observatrului Internațional de Studii în Sport, ceea ce ar depăși recordul stabilit de Neymar în august 2017, adică 222 de milioane de euro.

Publicația francez L'Equipe a mers și mai departe și a făcut un scenariu și în ceea ce privește durata unei eventuale prelungiri a contractului lui Mbappe cu PSG. Așadar, strict din punct de vedere economic, dacă își extinde acordul cu încă un an, valoarea clauzei ar crește cu 39 de milioane de euro, de la 242 de milioane, la 281 de milioane.

În aceste condiții, el ar putea fi depășit doar de Jadon Sancho, a cărui valoare ar crește cu 43 de milioane (el mai are contract cu Dortmund până în 2023).

De câțiva ani, Kylian Mbappe este cel mai bine cotat fotbalist al planetei. Conform publicației de specialitate Transfermarkt, valoarea sa de piață este de 180 de milioane de euro, în timp ce rețeaua KPMG îl cotează la 200 de milioane, iar CIES îl ridică la 242 de milioane, adică exact suma pe care ar lua-o în calcul cei de la PSG.

Cu toate acestea, în contextul pandemiei de coronavirus și al întreruperii Ligue 1, cota sa de piață ar fi mai scăzută cu 10 la sută. Așadar, PSG ar putea să-l convingă pe Mbappe să-și prelungească acordul în schimbul unui salariu uriaș, la nivelul celui al lui Neymar.

În acest moment, Mbappe câștigă în jur de 17 milioane de euro pe an, în timp ce Neymar are peste 35 de milioane. Dacă Realul îl convinge pe Mbappe să nu-și prelugească înțelegerea, ar putea să-l achiziționeze peste un an cu "doar" 100 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: