image
Sursa foto: REUTERS/Simon Dawson

Peste 500.000 de britanici anti-Brexit au manifestat la Londra pentru a cere un nou referendum

Peste 500.000 de britanici anti-Brexit, potrivit organizatorilor, s-au adunat sâmbătă în centrul Londrei pentru a cere organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, transmite Press Association.

Mitingul, organizat la apelul asociaţiei People's Vote, a început în Park Lane şi urmează să se încheie în Parliament Square. La miting urmează să ia cuvântul şi primarul Londrei, Sadiq Khan.

"Permiteţi-mi să o spun clar şi răspicat: dacă se iveşte prilejul în Camera Comunelor, parlamentarii SNP (Partidul Naţional Scoţian) vor susţine o cerinţă a People's Vote care include opţiunea rămânerii în Uniunea Europeană", a declarat într-un mesaj video de susţinere şefa guvernului scoţian Nicola Sturgeon, care a acuzat guvernul conservator al premierului britanic Theresa May că a gestionat defectuos negocierile de "divorţ" cu UE.

Ideea unui nou referendum a câştigat popularitate în ultimele luni în Regatul Unit şi personalităţi politice de toate culorile o susţin, precum fostul prim-ministru laburist Tony Blair.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: