image
Sursa foto: Profimedia

Barcelona este gata să facă plângere la FIFA împotriva unei națiuni de la Cupa Mondială

Barcelona nu glumește și este gata să facă plângere la FIFA împotriva statului Uruguay, dacă se va decide forțarea lui Ronald Araujo (23 de ani) la turneul final de Cupă Mondială din Qatar.

Uruguayanul legitimat la Barcelona nu este refăcut după o accidentare serioasă suferită în urmă cu aproximativ două luni, dar a insistat să facă deplasarea în Qatar, alături de conaționalii săi.

Barcelona a acceptat să-l lase pe Ronald Araujo la Cupa Mondială din Qatar, deoarece fotbalistul și-a dorit foarte mult. În același timp, catalanii au trimis o foaie către Federația de la Montevideo în care le-a cerut să promită că nu-l vor folosi în primele trei partide din grupă.

Spaniolii se tem de faptul că Araujo nu va fi refăcut 100%, iar o forțarea ar putea aduce alte probleme medicale, care ar prelungi perioada de inactivitate.

Conform as.com, conducătorii Uruguayului nu au semnat foaia trimisă de Barcelona, semn că nu doresc să ia prea serios în seamă solicitarea acestora.

Din informațiile pe care le oferă spaniolii, recuperarea lui Ronald Araujo decurge foarte bine, așa cum s-a plănuit, însă ar putea apărea probleme dacă ar reveni pe teren mai devreme decât ar fi cazul.

Conducătorii Barcelonei le-au cerut șefilor de la Montevideo maximă prudență în cazul lui Ronald Araujo și nu s-au sfiit să-i amenințe cu plângere la FIFA, dacă vor pune în pericol sănătatea fundașului.

”În principiu, Ronald a lucrat în fiecare zi mai bine, a evoluat. Corpul său ne va spune când este pregătit. Ne simțim foarte fericiți de felul în care el se descurcă”, a declarat selecționerul Uruguayului, Diego Alonso, înaintea partidei cu Coreea de Sud.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: