image
Sursa foto: facebook.com/events/

Poliția a inițiat o procedură penală pe numele preotului Ghenadie Valuța

Inspectoratul de Poliție Anenii Noi a deschis o precedură penală pe numele lui Ghenadie Valuța, preotul care a legat un câine de mașină cu un lanț metalic și l-a târât mai mulți kilometri.

Contactată telefonic de Jurnal.md, Ofițerul de Presă al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, Corina Repesciuc, a declarat că pe numele preotului a fost inițiată o procedură penală în baza articolului 274 care prevede acumularea tuturor probelor și elucidarea circumstanțelor.

Procedura penală a fost inițiată pentru acumularea dovezilor, doar după aceasta se va putea cunoaște dacă pe numele lui Ghenadie Valuța va putea fi deschis un proces penal în baza arrticolului 222 care prevede pedeapsa pentru cruzimea față de animale”, a declarat Ofițerul de presă.

Totodată, dacă nu se va reuși acumularea probelor necesare, preotul va fi pedepsit conform codului contravențional, iar pedeapsa va fi aplicată de ANSA.

Amintim că preotul Ghenadie Valuța din Anenii Noi, a ajuns în vizorul piliției și al societăți după ce pe rețelele sociale au fost publicate imagini în care preotul a legat un câine cu un lanț metalic de mașină și l-a târât mai mulți kilometri.

Acesta și-a recunoscut vina și a spus că astfel a vrut să apere copii de patrupedul agresiv.

Diaconul Ghenadie Valuța a fost suspendat din funcția de cleric al bisericii „Sf. Dumitru” din Anenii Noi și oprit de a sluji cele sfinte până la examinarea și luarea deciziilor în cadrul Judecății mitropolitane.

Totodată peste 45.000 de mii de oameni au semnat o petiție online prin care solicită tragerea la răspundere penală a preotului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: