image
Sursa foto: jurnal.md

De ce Sergiu Sârbu nu a fost primit la ședința CSS? Maia Sandu: „E conflict de interese”

Maia Sandu a explicat de ce Sergiu Sârbu nu a fost lăsat să participe astăzi la ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Dumnealui vine dintr-o grupare cu persoane care au fost implicate direct în concesionarea Aeroportului și atunci e un conflict de interese. Pornind de la interesul țării și interesul finalizării anchetei, așa cum vrem să reușim să reîntoarcem aeroportul, am considerat că dl Sârbu nu a putut să asiste la această discuție și l-am și informat despre acest lucru. În situația în care știm personajele implicate în această schemă de corupție și dl Sârbu face parte din această grupare, nu avea cum să existe la ședință”, a precizat Maia Sandu, după ședința CSS.

Amintim că deputatul platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sârbu, care este membru din oficiu al Consiliului Suprem de Securitate în calitate de preşedinte al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, nu a fost lăsat astăzi la ședința CSS.

Serviciul Protecție și Pază de Stat a refuzat să-i ofere acces lui Sergiu Sârbu.

„Asistăm astăzi la o gravă încălcare a principiului separației puterilor în stat și o tentativă clară de subminare a autorității Parlamentului. Alunecăm treptat în dictatură. Președintele RM nu reprezintă puterea absolută în stat. Nu am nevoie de aprobarea cuiva pentru a participa la întrunire, deoarece vin ca membru din oficiu, ca reprezentant al Parlamentului, nu ca politician, doar instituțional. Am fost bruscat de ofițerii de pază și practic scos cu forța din instituția prezidențială”, a declarat Sârbu, după incident.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: