image
Sursa foto: Igor Dodon/facebook

Ex-deputat: „Îngenuncherea RM și umilirea noastră - adevăratul scop al așa numitei vizite oficiale a PSRM la Moscova”

Îngenuncherea Republicii Moldova și umilirea cetățenilor este adevăratul scop al vizitei grupului de deputați socialiști în frunte cu Igor Dodon la Moscova, în toiul crizei energetice, nu resuscitarea relațiilor dintre Moscova și Chișinău. De această părere este fostul deputat și fostul ambasador al RM în România, Iurie Reniță, care se arată dezamăgit că PG ignoră în continuare dosarul „culiocul”.

„Îngenuncherea Republicii Moldova și umilirea cetățenilor noștri în fața Moscovei este adevăratul scop al așa-numitelor vizite oficiale ale conducerii PSRM pe la ușile unor demnitari ruși. Kuliokarul Dodon face declarații politice, de parcă el ar fi în continuare șeful statului. Numai cât face banala și uscata frază din declarațiile acestuia: "Părțile au discutat despre colaborarea între țările noastre". Nu pe la Moscova ar trebui să meargă Dodon și toată gașca lui socialistă (echilibrata Zinaida Greceanâi, junele kominternist Vladik Bătrâncea, expertul CSI-ist și nord-korean în terenuri de construcție Grigore Novac, experta de talie internațională în ale mass-media Adela Răileanu, integratoarea în uniunea euro-asiatică Olga Cebotari și bahamistul electoral Maxim Lebedinschi), ci, mai degrabă, pe la procuratură”, menționează Iurie Reniță înre-o postare pe facebook.

Fostul deputat precizează că Igor Dodon trebuie să ofere explicații procurorilor de ce Cornel Furculiță trebuia să dea salariile din kuliok doar în zilele de luni și de ce el n-a mai fost interogat de către procuratura anticorupție în dosarul "Kuliok".

Totodată procurorii ar mai trebui să fie interesați de ce subalternii săi, deputații Cornel Furculiță, Vasile Bolea, Petru Burduja și Vladimir Odnostalco nu au mai fost trași la răspundere în cazul spălării de bani rusești prin Bahamas și de ce nu a fost intentat un dosar penal pentru trădare de patrie atunci când Dodon trimitea „Note Informative" lui Putin.

„Procuratura Generală și structurile ei specializate ar trebui mult mai activ să clarifice aspectele menționate mai sus, dincolo de investigarea lui Alexandru Stoianoglo, care l-a protejat în ultimii 2 ani pe Igor Dodon și pe corupții de la PSRM ca aceștia să nu ajungă pe banca acuzaților”, a conchis Iurie Reniță.

Socialiștii nu au comentat deocamdată aceste acuzații.

Amintim că în toiul crizei gazelor din RM, în timp ce mai multe instituții sociale, spitale, școli, grădinițe, riscă să fie deconectate de la agentul termic și când populația e amenințată de tarife mult mai mari, liderul socialiștilor Igor Dodon, aflat la Moscova cu un grup de deputați PSRM, informează că a avut o întâlnire cu deputați ai partidului de guvernământ „Rusia Unită” cu care au discutat despre „colaborarea între țări”.

„Împreună cu mai mulți colegi, parlamentari PSRM, am avut astăzi, la Moscova, o întâlnire de lucru cu un grup de deputați ai Partidului „Rusia Unită" (Единая Россия). În cadrul ședinței, care a avut loc la sediul formațiunii ruse, am discutat despre colaborarea între țările noastre, precum și relația pe linie de partid”, s-a lăudat Igor Dodon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: