image
Sursa foto: Jurnal.md

Lui Dodon îi arde de glume referitor la presupusa mită: „Corneliu Furculiță le-a zis Plaha-pictures, așa filme vor mai fi”

În timp ce bătrânei care vindea verdețuri și a fost agresată de un polițist, nu i-ar arde de glume văzând imaginile video în care a fost surprinsă, alta este situația cu filmările în care apare șeful statului Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și culiocul în care se presupune că era o mită de 600 de mii de euro. Chiar dacă Procuratura Generală a anunțat că a inițiat un proces penal pentru a examina circumstanțele în care a fost realizat filmulețul, Igor Dodon a lăsat să se înțeleagă că mai este loc de glume în acest caz.

El a declarat că echipa din care face parte realizează sondaje interne referitoare la ratingul său o dată la două săptămâni și că în pofida filmulețelor compromițătoare care apar în spațiul public, ar continua, conform sondajelor, să se bucure de încrederea oamenilor.

„În actualele condiții, când mă atacă toți din toate părțile, arată culioace, tot felul de prostii, colegul meu, Corneliu Furculiță le-a numit: Plaha-pictures ori Miami Pictures, adică cei care fac filmulețe. Și vor mai fi filmulețe de acestea mai departe”, s-a arătat convins Igor Dodon.

„În aceste condiții, lumea, totuși, are încredere în noi, deoarece oamenii au încredere în politicienii care sunt alături de ei în fiecare săptămână. Am contact direct cu sute de mii de cetățeni. Eu nu mă tem să mă duc la un veteran. Pe când Maia Sandu, chiar și atunci când e doar ea și microfonul își pune masca. Ei se tem de oameni. Cred că dacă ar merge și ar da mâna și diplome la o sută de medici ar leșina”, a debitat în filmulețul dat publicității pe facebook „Președintele răspunde”, Igor Dodon.

Amintim că în RM este înregistrat până la acest moment un număr de 9018 infectați de Covid-19, iar 317 persoane au decedat. Azi experții de la Ministerul Sănătății au îndemnat oamenii să respecte întocmai recomandările epidemiologilor, să poarte măști și să respecte distanța socială, pentru a nu crește și mai multă povara care apasă greu sistemul spitalicesc din RM. Șeful statului, Igor Dodon, a fost criticat în repetate rânduri că apare la întâlniri cu persoane în etate și cu familii cu mulți copii în lipsa măștii. În replică șeful statului a declarat că își pune masca doar în spațiile închise, dar nici acest lucru nu ar fi „o obligație, ci o recomandare ” a experților.

Totodată amintim că Procuratura Generală a anunțat pe 27 mai despre inițierea unui proces penal în cadrul căruia vor fi investigate circumstanțele în care au fost realizate înregistrările video în care șeful statului Igor Dodon apare în compania fostului lider PD Vladimir Plahotniuc, și acesta îi oferă o sacoșă în care se presupune că erau bani. Procurorii au anunțat despre inițierea procesului penal abia peste nouă zile după ce imaginile au apărut în spațiul public.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: