image
Sursa foto: messi

Câți ani va mai juca Lionel Messi?

Lionel Messi a acordat un interviu interesant pentru RFEF. În el a vorbit despre apropierea momentului retragerii, dar şi despre aşteptările avute de la Mondialul din Rusia. În iunie, starul Barcelonei împlineşte 31 de ani, şi de mai bine de 10 ani e consdierat de specialişti printre cei mai buni din lume. A câştigat tot ce era posibil la nivel de echipă de club, dar şi individual.

Deşi s-a pus problema de mai multe ori să plece din Catalonia, probabil că sud-americanul va rămâne pe Camp Nou până la terminarea carierei. Un final care nu e atât de departe, după cum singur a recunoscut.

"Câţi ani mai am de jucat? E o întrebare dificilă, pentru că depinde de mai mulţi factori. În acest moment, nici eu nu ştiu. Sper să mai fie câţiva. Eu am încă dorinţa de a creşte în joc în fiecare zi. Am în continuare o grămadă de lucruri care mă motivează: vreau mai multe trofee, mai multe goluri. Mă simt foarte bine în acest moment din toate punctele de vedere, dar nu ştiu ce va fi peste doi sau trei ani. Sunt conştient că va veni şi ziua în care voi spune adio fotbalului. Cel puţin din postura de jucător", a explicat Messi, pentru sursa citată.

Dacă în Europa Messi e considerat de destui specialişti cel mai mare jucător din istorie, în Argentina cei mai mulţi iubitori ai "sportului rege" îl văd încă pe Maradona cel mai bun din toate timpurile. Nici nu ar avea cum să fie altfel, în condiţiile în care "butoiaşul atomic" a tras de unul singur naţionala "pumelor" spre succesul de la Mondialul din 1986. Pentru Messi, anul acesta e ultima şansă probabil pentru a obţine cel mai important trofeu la nivel de naţională şi a deveni "Messia" pentru argentinieni.

"Am jucat până acum trei finale: una de Campionat Mondial, în Brazilia, şi două de Copa America. Este o concurenţă extraordinară mereu. Sigur, ne luptăm să devenim campionii lumii, plecăm la drum cu obiectivul de a ne bate în fiecare meci. Sper să ajungem cât mai departe în turneu şi să facem o figură frumoasă, să avem amintiri grozave după acest turneu final", a mai spus omul de care se leagă toate speranţele argentinienilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: