image
Sursa foto: voanews.com

Dezvăluiri halucinante despre Trump, făcute de fostul său avocat: „Îi știu toate scheletele, pentru că eu le-am îngropat”

Michael Cohen a lansat un teaser al cărții sale cu dezvăluiri despre perioada în care era avocatul lui Donald Trump și îi rezolva diversele „probleme”, făcând fraude fiscale, mințindu-i soția pentru a-i mușamaliza aventurile amoroase. Michael Cohen susține că l-a ajutat pe președinte să comită o fraudă fiscală, că i-a creat un canal secret prin care comunica cu Vladimir Putin, dar și faptul că i-a mușamalizat aventurile și a fost martor la un incident de „golden shower” la un club de sex din Las Vegas.

„Știu unde sunt îngropate scheletele, pentru că eu am fost cel care le-a înmormântat”, a scris Cohen pe un site special pentru cartea sa „Disloyal: A Memoir. Adevărata poveste a fostului avocat personal al președintelui Donald J. Trump”.

„În unele privințe, îl știam mai bine decât a făcut-o chiar familia lui, pentru că am fost martor al bărbatului real, în cluburi de striptease, întâlniri de afaceri dubioase și în momentele în care a dezvăluit cine este cu adevărat: un înșelător, un mincinos, o fraudă, un bătăuș, un rasist, un prădător, un om care minte și manipulează”, a declarat Cohen.

Cohen, care execută o condamnare de trei ani pentru multiple infracțiuni, inclusiv mințirea Congresului, a recunoscut că este un „adept dement”, care a acționat drept abuzator pentru Trump, rezolvator de probleme și hoț desemnat.

„Am înăbușit contractorii în numele lui, i-am agresat pe partenerii de afaceri, am mințit-o pe soția sa Melania pentru a-i ascunde infidelitățile sexuale și i-am agresat pe toți cei care îi amenințau puterea lui Trump”, a scris Cohen.

Michael Cohen: Trump participa la petreceri sexuale și avea aventuri extraconjugale

„De la golden shower într-un club de sex din Vegas, la fraude fiscale, la negocieri și afaceri cu oficialități corupte din fosta Uniune Sovietică, la detectarea și eliminarea conspirațiilor pentru a le face pe iubitele clandestine ale lui Trump să tacă, nu am fost doar un martor al ascensiunii președintelui – eu a fost un participant activ și dornic”, a mai notat acesta.

Cohen a abordat, de asemenea, subiectul anchetei fostului consilier special Robert Mueller cu privire la interferența Rusiei în alegerile din 2016 și rolul său în proiectul Trump Tower Moscova. Când Cohen a pledat vinovat a recunoscut că a mințit când a spus Congresului că discuțiile despre proiect s-au încheiat înainte de a începe campania lui Trump. Într-adevăr, a declarat acesta, discuțiile au continuat foarte bine și în campania din 2016.

În cartea sa, acesta afirmă că Trump „a fraudat” alegerile prin „complicitatea rusă”, deși nu specifică în ce mod.

„Trump s-a confruntat cu rușii, dar nu în modurile sofisticate imaginate de detractorii săi. Am știut și că ancheta (Robert) Mueller nu a fost o vânătoare de vrăjitoare. Trump a fraudat alegerile, având „complicitatea Rusiei”, așa cum veți descoperi în aceste pagini, pentru că a face orice – și vreau să spun orice – pentru a câștiga a fost întotdeauna modelul său de afaceri și modul de viață”, a mai scris fostul avocat al președintelui.

Alegerile prezidențiale americane din 2016, fraudate prin implicarea Rusiei

De asemenea, fostul avocat susțin că Trump a încercat să se „integreze” în lumea lui Putin și în „cohorta lui de oligarhi miliardari corupți.”

Într-un proces, Cohen a mai declarat că volumul va oferi „detalii grafice și neplăcute despre comportamentul președintelui în spatele ușilor închise”, inclusiv unul de tip„antisemit” – „făcea violente remarci rasiste împotriva unor lideri negri precum președinții Barack Obama și Nelson Mandela, pe niciunul dintre aceștia nu-i privea drept lideri adevărați sau drept demni de respect în virtutea rasei lor”.

În plus, acesta a anunțat că volumul se va baza pe anecdote personale și pe „dovezi documentate”. De asemenea, a punctat faptul că vorbește dintr-o poziție de cunoaștere, spunând că timp de 10 ani el a fost ultimul apel al lui Trump noaptea și primul dimineață și că a tranzitat biroul lui Trump și „de 50 de ori pe zi”.

Cohen, despre Trump: „Un înșelător, un mincinos, o fraudă, un bătăuș, un rasist, un prădător”

„Telefoanele noastre mobile aveau aceleași cărți de adrese, contactele noastre erau atât de împletite, suprapuse și intime încât o parte din meseria mea era să mă ocup de interogările și cererile interminabile, oricât de mari sau mici, de la nenumăratele cunoștințe bogate și celebre ale lui Trump”, mai scrie fostul avocat al președintelui american.

De asemenea, acesta vorbește și despre decăderea lui spunând că s-a temut că va fi ucis de susținătorii lui Trump atunci când a oferit dovezi în fața Congresului, după ce a cooperat cu Mueller.

„Președintele Statelor Unite mi-a vrut moartea”, mai scrie acesta, descriind pe Trump drept un „șef de mafie” care nu ar comanda niciodată o lovitură, ci care vorbește în schimb într-un mod „calibrat, cu atenție, pentru a-și transmite dorințele și cerințele”.

Cohen a fost eliberat din închisoare în mai 2020, pe fondul îngrijorărilor cu privire la noul coronavirus, dar a fost incarcerat din nou începutul lunii iulie, după ce a postat despre planurile de publicare a cărții.

Cartea ar urma să fie publicată integral în septembrie.

„Cartea lui Michael Cohen este ficțiunea fanilor. El recunoaște cu ușurință că a mințit, dar se așteaptă ca oamenii să-l creadă acum, astfel încât să poată câștiga bani din vânzările de cărți. Faptul că mass-media îl exploatează pe acest om trist și disperat pentru a-l ataca pe președintele Trump este o nefericire”, a declarat secretarul de presă adjunct al Casei Albe, Brian Morgenstern.

Noutăţile partenerilor

comentarii: