image
Sursa foto: GettyImages

Viktor Orban a anunțat că Ungaria a comandat 5 milioane de doze de vaccin anti-COVID, în cadrul schemei UE

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat că țara sa a comandat deja 5 milioane de doze de vaccin în cadrul planului Uniunii Europene privind asigurarea de potenţiale vaccinuri anti-COVID-19 pentru statele membre.

Orban a menţionat că Ungaria a făcut schimbările necesare în sectorul sanitar pentru a creşte şansele unei "apărări aproape perfecte împotriva pandemiei" în cazul unui al doilea val, subliniind că i-a dat instrucţiuni clare ministrului responsabil cu sănătatea să furnizeze o opinie profesională precisă cu privire la primul vaccin anticoronavirus ce urmează să fie lansat.

Premierul ungar a făcut apel pe de altă parte la persoanele care manifestă simptome de COVID-19 să se autoizoleze, subliniind că nicio formă de apărare împotriva virusului nu poate avea succes fără participarea benevolă a publicului.

Calitatea răspunsului unei ţări la virus ţine nu atât de măsurile luate de guvern, cât de nivelul de inteligenţă al ţării, a comentat Orban.

În acelaşi timp, el a explicat că, până la identificarea purtătorilor virusului, toţi migranţii ilegali care intră în ţară trebuie trataţi ca potenţială sursă de infecţie, deşi ar fi greşit ca "toţi migranţii să fie prezentaţi ca bombe biologice". Totuşi, "unii chiar asta sunt", a adăugat premierul ungar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: