image
Sursa foto: privesc.eu

Octavian Țâcu anunță că îl va sprijini pe Andrei Năstase în turul II, dar înaintează condiții

Candidatul PUN la alegerile pentru funcția de primar al capitalei, Octavian Țâcu, anunță că îl va sprijini pe Andrei Năstase în turul II, dar a înaintat condiții.

„M-am angajat în campanie pentru a salva Chișinăul de Ion Ceban, Igor Dodon și PSRM care, în cazul unei victorii, vor duce la o izolare a Chișinăului și a RM. Vom duce până la capăt această cruce și vom depune efort ca Ceban să nu ajungă la conducerea Chișinăului”, a declarat Țâcu.

„Nu-mi retrag niciun cuvânt în privința lui Năstase. Sunt un om al cuvântului. Suportul meu personal și al PUN în turul doi va fi condiționat de angajamentul ferm de a nu avea nicio colaborare cu PSRM și constituirea unei alinațe proeuropene și proromânești pentru Chișinău”, a adăugat acesta.

Octavian Țâcu, care a acumulat circa 5 la sută din voturi, spune că va activa în continuare în calitate de deputat.

„Cele 5% - atât carcater și demnitate a avut orașul Chișinău, plus, minus 2 procente pe care nu le pot pretinde de la alți candidați. Aceste 5% vor avea întotdeauna respect din partea mea”, a mai spus Țâcu.

Precizăm că, după procesarea a 306 procese verbale din cele 307 din municipiul Chișinău, rezultatele preliminare arată că candidatul PSRM, Ion Ceban, a obținut 40,16% din voturi, iar candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase – 31,09% din voturi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: