image
Sursa foto: jurnal.md

Trei poliţişti din Străşeni riscă să ajungă după gratii

Trei poliţişti din Străşeni, doi ofițeri de urmărire penală și un ofițer de sector, care sunt învinuiți de corupere pasivă și corupere activă, au fost trimişi în judecată.

„Unul din ofițerii de urmărire penală, prin intermediul colegului său, ofiţer de urmărire penală și a ofiţerului operativ de sector, a pretins și a acceptat de la un figurant într-un dosar pe care îl avea în exercitare, bănuit de huliganism, mijloace băneşti ce nu i se cuvin în sumă de 1000 euro, pentru a înceta urmărirea penală pe cauza respectivă. Drept urmare, ofițerul a scos de sub urmărire penală bănuitul, invocând lipsa elementelor infracţiunii de huliganism, a clasat cauza penală și a pornit o procedură contravenţională separată în privinţa acestuia”, se arată în anchetă.

Învinuit de corupere pasivă, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 5 la 10 ani.

Celorlalți doi ofițeri le este incriminată săvârșirea infracțiunii de corupere activă riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani şi o amendă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: