image
Sursa foto: Profimedia

Start la JO de iarnă de la Beijing: 100% zăpadă artificială și spectatori care nu au voie să deschidă gura

Ziua de vineri va marca debutul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, competiție care se desfășoară pe zăpadă 100% artificială, într-o zonă cu temperaturi pozitive.

Astăzi va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă, iar delegația României va fi a 45-a care va defila. 21 de sportivi reprezintă România la competiția găzduită de China, într-un peisaj de-a dreptul straniu.

Zăpada de la Beijing este 100% artificială, premieră absolută în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă. La Beijing nu există nici măcar un fulg de nea în afara zonei olimpice, așa cum se poate observa în imaginile de mai jos.

Sportivii prezenți la Jocurile Olimpice de iarnă sunt obligați să aibă schema completă de vaccinare anti-COVID. O comisie formată din 20 de medici a analizat cazurile sportivilor care nu s-au putut vaccina din motive obiective.

La Beijing vor fi prezenți foarte puțini spectatori, iar aceștia vor avea acces pe baza unor invitații. Aceștia vor fi obligați să respecte un protocol foarte strict din punct de vedere al COVID-19. Nu vor avea voie să scandeze, pentru a nu împrăștia salivă în zonă. Celor prezenți în tribune le va fi permis doar să aplaude pe durata probelor.

Trei sate olimpice au fost construite pentru a găzdui mii de sportivi, antrenori şi membri al delegaţiilor. Este vorba de Satul Olimpic Beijing 2022, Satul Olimpic Yanqing şi Satul Olimpic Zhangjiakou. După ce se vor încheia întrecerile sportive, satele olimpice vor fi transformare în locuinţe pentru persoane fizice sau în parcuri industriale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: