image
Sursa foto: Jurnal.md

Maia Sandu despre noul procuror general al RM care va fi selectat pe baza principiilor meritocrației și integrității

„Următorul procuror general, care va fi selectat în mod transparent și pe baza principiilor meritocrației și integrității, va avea două sarcini majore. În primul rând, de a asigura aplicarea legii prin tragerea la răspundere a tuturor celor care și-au bătut joc de poporul acestei țări. În al doilea rând, de a începe procesul de reformă reală, astfel încât procuratura să nu mai ajungă niciodată așa cum a fost în ultimii ani”, sunt declarațiile făcute de Maia Sandu.

„După emiterea decretului de constatare a încetării raporturilor de serviciu ale lui Harunjen, vom scăpa de un procuror general, sub conducerea căruia, procuratura a devenit instituția care a stat la straja tuturor schemelor criminale ale lui Plahotniuc prin care se furau miliarde de la cetățeni, care băga la pușcărie oameni nevinovați doar pentru că aceștia îndrăzneau să se opună regimului, care a făcut totul ca beneficiarii furtului miliardului să fie protejați și să nu restituie nimic din banii furați. Și încă multe alte lucruri despre care a vorbit și încă va vorbi multă vreme toată societatea.

Următorul procuror general, care va fi selectat în mod transparent și pe baza principiilor meritocrației și integrității, va avea 2 sarcini majore. În primul rând, de a asigura aplicarea legii prin tragerea la răspundere a tuturor celor care și-au bătut joc de poporul acestei țări. În al doilea rând, de a începe procesul de reformă reală, astfel încât procuratura să nu mai ajungă niciodată așa cum a fost în ultimii ani. Vom insista pe toate căile legale pe realizarea ambelor deziderate”, a scris pe pagina sa de Facebook prim-ministrul Maia Sandu.

Amintim că ieri Parlamentul a votat pentru demiterea procurorului General, Eduard Harunjen.

Proiectul privind constatarea neîntrunirii condițiilor de numire în funcția de Procuror General a lui Eduard Harunjen a fost votat de majoritatea parlamentară.

Potrivit proiectului, Harunjen nu doar că nu putea fi numit procuror general, dar nici măcar nu putea fi admis la concurs. Și asta pentru că Eduard Harunjen nu a fost eligibil pentru a deveni procuror general pe motiv că, timp de 9 luni înainte de a deveni procuror general, a deţinut calitatea membru al Consiliului Superior al Procurorilor din postura de procuror general interimar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: