image
Sursa foto: csid.ro

Turmericul este condimentul minune care poate vindeca CANCERUL

Turmericul sau curcuma este singurul condiment considerat că aduce peste 500 de beneficii sănătății și este de asemenea considerat a fi cel puternic antioxidant natural disponibil, relatează presa românească.

Turmericul face parte din familia ginsengului, curcumina fiind substanţa activa conţinută de tumeric, căreia i se atribuie proprietătile anticanceroase cele mai puternice din natură. Consimentul este întrebuinţat în alimentaţie, în vindecare şi în medicina ayurvedica, pentru a trata o serie de afecţiuni, de peste 2000 de ani. Sucul de turmeric este, astfel, o băutură cu puteri miraculoase.

Reduce inflamațiile

Sucul de turmeric are proprietăți antiinflamatoare, motiv pentru care este indicat ca adjuvant în artrită, dar și în alte boli articulare.

Previne apariția cancerului

Antioxidanții din compoziția acestei băuturi au ca rol principal distrugerea radicalilor liberi, substanțe care declanșează dezvoltarea celulelor canceroase.

Tratează aciditatea

Aciditate din stomac apare ca urmare a dereglării pH-ului de la nivelul sistemului digestiv. Din această cauză te poți confrunta cu două dintre cele mai comune afecțiuni digestive - gastrita și ulcerul. Pentru a ține la distanță aceste probleme de sănătate, consumă suc de turmeric diluat, fiindcă această băutură normalizează pH-ul din stomac.

Medicament pentru inimă

Specialiștii susțin că sucul de turmeric ajută și la reglarea nivelului colesterolului, reducând astfel riscul apariției bolilor cardiovasculare. Nu în ultimul rând, băutura previne depunerea de colesterol pe vasele de sânge, împiedicând astfel înfundarea lor.

Turmericul este probabil cel mai bun aliment anticancer care există. Principiul antitumoral din turmeric este curcumina, capabilă să inhibe creșterea multor tipuri de celule tumorale (din ovare, sân, colon, ficat, plămâni, pancreas, stomac, vezică, etc).

Pulberea de turmeric poate fi adăugată la diverse preparate: supe, tocănițe, orez, sucuri din legume, salate, etc. Este ideal să se prepare o infuzie cu ceai verde, piper, turmeric și câteva picături de suc de lămâie.

Atenție mare! Curcumina poate interacționa cu medicamentele anticoagulante orale și antiplachetare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: