image
Sursa foto: moldnews.md

Slusari dezvăluie detalii din raportul Kroll: Plahotniuc, principalul beneficiar; Prime, finanțat din banii furați de la BEM

Fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, a finanțat inclusiv postul de televiziune Prime din banii furați de la Banca de Economii. Informații în acest sens se conțin în lista beneficiarilor furtului miliardului, întocmită de Kroll.

Despre aceasta a anunțat președintele comisiei de anchetă privind jaful bancar, Alexandru Slusari.

„Azi la 13:30 a venit informația cu anumite nume. Am semnat un fel de declarație de confidențialitate. Ni se interzice să publicăm aceste documente și să nu pronunțăm niciun nume. Noi am discutat acest subiect în cadrul comisiei. Am decis să ne asumăm riscul să facem public numele, deoarece așteptările cetățenilor sunt enorme. Aceste nume parțial au fost anunțate. Ne asumăm răspunderea politică pentru aceste nume. Sunt câteva companii care figurează în listă care au fost finanțate cu banii furați de la BEM. Putem să confirmăm că în raportul Kroll figurează Vladimir Plahotniuc, principalul beneficiar. Pe locul doi este gruparea lui Vladimir Filat. Urmează Ilan Șor și gruparea sa, aproape toată fracțiunea Partidului Șor”, a declarat Alexandru Slusari.

„Este și Petru Lucinschi, Vladimir Novosadiuc, Gabriel Stati, precum și alte nume mai puțin cunoscute”, a adăugat Alexandru Slusari.

Printre companiile controlate de Vladimir Plahotniuc, în lista Kroll se regăsește Prime Management, OTIV Prime, Prime TV, Finpar Invest, Gemenii și Basconslux.

„Sunt indicate companiile afiliate lui Plahotniuc care au fost finanțate cu banii furați de la BEM”, a menționat președintele comisiei de anchetă.

Alexandru Slusari a adăugat că membrii comisiei de anchetă vor face tot posibilul astfel ca toate documentele privind beneficiarii fraudei bancare să fie desecretizate și făcute publice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: