image
Sursa foto: Jurnal.md

Ziua Mondială a comemorării victimelor traficului rutier: Cetățenii sunt invitați mâine la „Marșul Siguranței” din PMAN

Cetățenii Republicii Moldova sunt invitați să participe mâine la „Marșul Siguranței Rutiere” din Piața Marii Adunări Naționale dedicat Zilei Mondiale a comemorării victimelor traficului rutier.

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este de a spori conștientizarea pericolului și gravității accidentelor rutiere.

Marșul va fi lansat mâine începând cu ora 12:00 prin scurte mesaje din partea reprezentanților poliției, activiștilor, dar și victimelor accidentelor rutiere, după care delegația de mașini a Poliției și serviciilor de urgență și ale organizațiilor obștești vor porni într-un marș spre satul Peresecina, raionul Orhei.

În Peresecina delegația va fi întâmpinată de un flash-mob organizat de elevii Liceului „A. Donici” din localitate. Evenimentul va dura în jur de 2 ore.

Traseul Chișinău – Peresecina a fost ales pentru că reprezintă una dintre cele mai periculoase porțiuni de drum național din republică, cu accidente frecvente atât cu implicarea autovehiculelor, cât și a pietonilor.

În acest an, tematica Zilei mondiale a comemorării victimelor traficului rutier are sloganul „Viața nu poate fi schimbată asemeni unei piese auto”.

În 9 luni ale anului curent, în Moldova au fost înregistrate 1862 accidente rutiere în care și-au pierdut viața 185 persoane, iar alte 2194 au fost traumatizate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: