image
Sursa foto: jurnal.md

După 15 iulie ar putea fi eliminată obligativitatea de carantină pentru cetățenii RM reveniți de peste hotare

Dacă până pe data de 15 iulie situația în domeniul sănătății nu se va înrăutăți, autoritățile ar putea elimina obligativitatea de a respecta carantina timp de 14 zile de către cetățenii RM reveniți de peste hotare. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Igor Dodon, după întâlnirea cu spikerul Zinaida Greceanâi și premerul Ion Chicu.

Igor Dodon a menționat că RM înregistrează o dinamică pozitivă la capitolul epidemiei de Covid-19. Săptămâna trecută RM a înregistrat 2050 de cazuri față de 2640 de cazuri, cât a înregistrat în perioada 15 – 21 iunie.

„Avem un număr de cazuri de Covid-19 în scădere cu 17 %, iar rata de contagiozitate e de 0,94% față de 1, 19% cât a fost în cealaltă săptămână. Dacă se menține această dinamică favorabilă, prim-ministrul va propune colegilor care gestionează domeniul sănătății, ca după data de 15 iulie să fie scoasă obligativitatea de carantină pentru cetățenii noștri care vin de peste hotare”, a spus Igor Dodon.

Amintim că recent Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT) a cerut autorităților să examineze necesitatea revizuirii sau anulării termenului de 14 zile de izolare la domiciliu pentru persoanele revenite de peste hotare, oferind „undă verde” cetățenilor Republicii Moldova care revin din statele unde infecția COVID-19 nu mai prezintă un pericol.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: