image
Sursa foto: libertatea.ro

Zeci de mii de cehi au ieșit în stradă pentru a cere demisia premierului și președintelui

Zeci de mii de cehi au ieșit în stradă pentru a cere demisia premierului, pe care vor să-l vadă la închisoare.

Prim-ministrul Andrej Babis este acuzat de deturnare de fonduri europene și 20.000 de locuitori ai orșului Praga îl vor înlăturat din fruntea Guvernului.

Ținta protestatarilor este și președintele Miloš Zeman, aliatul premierului și apropiat al puterii de la Kremlin.

„La închisoare cu ei”, au scris pe pancartele protestatarii, într-una din cele mai ample manifestații din Cehia.

Oamenii s-au strâns pentru a marca „Revoluţia de catifea”, ce a dus la căderea regimului comunist cehoslovac în 1989, scrie libertatea.ro.

Manifestanţii s-au adunat în faţa Castelului Praga, care este sediul preşedinţiei cehe, sâmbătă după-amiaza, şi au mărşăluit până la Piaţa Oraşului Vechi.

Premierul Andrej Babis este acuzat că încearcă să împiedice o anchetă în care este inculpat de fraudarea fondurilor europene.

Afacerile s-ar fi derulat la o fermă trecută pe numele unor membri ai familiei sale, între care fiul său, Andrej Babis Jr. Fiul premierului a declarat săptămâna aceasta că a fost reţinut în Crimeea împotriva voinţei sale şi nu a putut să fie interogat în acest caz.

Fiul său locuiește în Elveția, dar a călătorit în Crimeea, a spus primul ministru ceh, care respinge toate acuzațiile Partide din opoziţie vor ca o moţiune de cenzură să fie supusă la vot la 23 noiembrie.Mai mult, un partid vrea să iasă din coaliția guvernamentală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: