image
Sursa foto: Getty Images

Eriksen e pe lista Barcelonei: Catalanii îl văd înlocuitorul lui Iniesta

Christian Eriksen este cel mai recent nume de pe lista conducerii lui FC Barcelona. Mijlocaşul danez se numără printre obiectivele oficialilor catalani, care văd în fostul adversar al României un înlocuitor pentru Andres Iniesta, care s-a despărţit de club după 22 de ani.

Potrivit cotidianului Sport, principala ţintă a campioanei Spaniei rămâne Antoine Griezmann, dar Eriksen rămâne un jucător interesant pentru gruparea de pe Camp Nou, indiferent de cum se vor finaliza negocierile pentru atacantul francez.

Conducerea Barcelonei şi staff-ul tehnic ştiu că plecarea lui Iniesta lasă un gol imens în linia de mijloc. Atât din punct de vedere calitativ, cât şi al leadership-ului. Chiar dacă formaţia blaugrana l-a adus pe Philippe Coutinho şi a rezolvat deja transferul lui Arthur, jucătorul lui Tottenham se apropie mai mult de profilul lui Don Andres.

Marele obstacol îl reprezintă faptul că Tottenham este un club puternic din punct de vedere financiar, care nu e obligat să vândă. Cu atât mai mult un fotbalist fundamental pentru Mauricio Pochettino şi care are contract încă 2 ani.

Cu toate acestea, Barça va face o tentativă pentru danezul de 26 de ani, cumpărat de la Ajax Amsterdam în 2013 pentru doar 13,5 milioane de euro. Firesc, în condiţiile în care Eriksen este o soluţie aprobată şi de Ernesto Valverde.

În ultimul sezon din Premier League, Eriksen a marcat 10 goluri şi a oferit 10 pase decisive, în 37 de prezenţe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: