image
Sursa foto: ipn.md

Slusari cere reprezentanților primăriei oferirea informației privind istoria juridică a terenului aferent cafenelei Guguță

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a cerut reprezentanților primăriei să facă publică informația privind istoria juridică a terenului aferent cafenelei Guguță și legalitatea contractului de cesiune, în urma căruia dreptul de posesie a terenului a trecut de la Finprivat Invest către Regata Imobilă.

„Domnule Codreanu, am auzit că Dvs. chipurile sunteți împotriva construcției în locul cafenelei Guguță a unui Centru de business. Atunci vă propun să ridicați dosarul terenului aferent cafenelei și să încercați să verificați legalitatea tuturor tranzacțiilor cu el. La 31 decembrie 2014 un teren cu suprafața de 0,2236 ha sub numărul cadastral 0100520.184, aflat pe str. Maria Cebotari, 20 a fost transmis în baza Deciziei Consiliului Municipal către compania Finprivat Invest, controlată de Vlad Plahotniuc. La 14 noiembrie 2017 acest teren trece în posesia firmei Regata Imobilă în baza unui contract de cesiune a creanței, anexat la contractul de arendă precedent”, a declarat vicepreședintele Platformei DA.

„Dle Codreanu și domnilor consilieri municipali, nu vreți să verificați legalitatea acestui contract de cesiune? De fapt, noi putem vorbi despre alt CONTRACT DE ARENDĂ a terenului, deoarece s-a schimbat posesorul terenului. Verificați, vă rog, dacă acest contract de cesiune a fost semnat de către reprezentantul primăriei (atunci primarul interimar a fost Silvia Radu). Mai mult ca atât, dacă de-facto a apărut un alt contract de arendă, sunt foarte curios de ce acest act juridic nu a fost legalizat prin altă decizie al Consiliul Municipal, care deține dreptul exclusiv de a transmite terenurile municipale în folosință?”, susține Slusari.

Potrivit lui Alexandru Slusari „Andrei Năstase cu echipa nu a reușit să examineze dosarul Guguță și noi acum nu avem acces la toate documentele necesare. Așteptăm de la primarul interimar (fie și autointitulat), precum și de la consilieril municipali, oferirea societății informației privind istoria juridică a terenului aferent cafenelei Guguța și legalitatea contractului de cesiune, în urma căruia dreptul de posesie a terenului a trecut de la Finprivat Invest către Regata Imobilă. Poate e cazul să nu recunoașteși aceasta cesiune și să inițiați REZILIEREA contractului de arendă?”.

„Dacă nu vor urma explicații publice pe acest subiect, atunci avem tot dreptul să ne întărim în concluzii ca dl. Codreanu și consilierii municipali sunt complici ai mafiei imobil”, a spus Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: