image
Sursa foto: Getty Images

Câți bani poate pierde Novak Djokovic dacă nu va participa la Australian Open 2022

Novak Djokovic se află în centrul unui scandal uriaș, după ce a intrat în Australia fără a fi vaccinat împotriva COVID-19 și ar urma să fie deportat în Serbia.

Liderul tenisului mondial se află în carantină, într-un hotel unde sunt cazați în general străinii care solicită azil politic.

În așteptarea zilei de luni, când ar trebui să se judece contestația sa la anularea vizei de intrare în Australia, Djokovic ar putea rata chiar turneul Australian Open, prima competiție de Grand Slam a anului, unde el este principalul favorit.

Timpul este foarte scurt, iar judecarea contestației ar putea fi amânată.

Djokovic este izolat într-o cameră de hotel, fără a avea posibilitatea să se antreneze. Dacă va primi luni verdictul, chiar dacă acesta va fi favorabil, sârbul tot va trebui să rămână în continuare în carantină până când se vor împlini 5 zile, așa că va pierde timp prețios.

Numai că pierderea participării la turneu ar atrage după sine și pierderea unei sume uriașe de bani. Premiile totale la Australian Open sunt cele mai mari din istoria turneului, 47.56 milioane de euro, în creștere cu 4.5% față de anul trecut.

Astfel, câștigătorul ar urma să încaseze 4.4 milioane de dolari australieni (2.79 milioane de euro). Iar Djokovic este, de departe, principalul favorit.

Pe lângă banii din premiul în sine, sârbul ar trebui să mai încaseze sume importante de la sponsori și drepturi de imagine.

Până la cei 34 de ani pe care îi are, Novak Djokovic a adunat, doar din tenis, 136.8 milioane de euro, potrivit Sportico și este pe primul loc într-un astfel de clasament, al încasărilor din bursele de la turnee, peste Roger Federer sau Rafael Nadal.

În intervalul iunie 2020 - iunie 2021, el a câștigat în total 29.5 milioane de euro, dintre care 25.64 milioane au provenit din contractele de publicitate.

Sârbul a ajuns pe un aeroport din Melbourne fără să aibă vaccinul anti-COVID, așa cum e regula. Așa că nu i s-a permis accesul în țară.

După ce a fost audiat peste 8 ore în aeroport, liderul mondial a fost transportat la Park Hotel, în Carlton, unde sunt cazați în general străinii care solicită azil politic. Novak Djokovic împarte hotelul cu mai mulți călători din Nauru și Insula Manus, susține Manning River Times.

Presa din Serbia a reacționat rapid. Mai mult, cei de la Telegraf au făcut chiar un apel către oameni, pe care i-au rugat să iasă în stradă pentru a-și exprima simpatia față de ”Nole”.

Între timp, s-a ajuns până și la președintele Serbiei, care a intervenit în acest caz, transformat într-un conflict diplomatic. A răspuns imediat și prim-ministrul australian.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: