image
Sursa foto: dse.md

Campania IGSU pentru minimalizarea riscurilor de producere a cazurilor de explozii continuă

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară în continuare Campania de „Minimalizare a riscurilor de producere a cazurilor de explozii/incendii cauzate de exploatarea buteliilor cu gaz lichefiat și instalațiilor de utilizare a gazelor naturale” în toate regiunile țării.

Conform datelor IGSU, în perioada 11.10.2021 – 15.10.2021 specialiștii instituției au instruit 2686 de persoane din 101 localități. Angajații IGSU au rugat populația să păstreze butelii de gaz în exteriorul locuințelor, să alimenteze astfel de utilaje numai cu combustibilul pentru care sunt destinate, să verifice sistematic instalațiile alimentate la gaze naturale utilizate în casele și gospodăriile acestora.

Pentru informarea mai eficientă a populației, angajații IGSU au afișat informații cu recomandări în locuri publice, precum și au înmânat  oamenilor pliante informative. De asemenea, IGSU continuă instruirea angajaților din cadrul stațiilor de alimentare cu gaz lichefiat.

Săptămâna aceasta astfel de acțiuni au avut loc pentru angajații a 49 de stații de alimentare din mai multe localități. Salvatorii au ajuns în 1008 case de locuit și au vorbit oamenilor despre regulile de bază care trebuie să fie respectate pentru evitarea riscului de producere a exploziilor.  De la începutul Campaniei până în prezent, în urma măsurilor întreprinse de salvatori au fost atenționate 123.423 de persoane din 43.017 case de locuit din 3.229 de localități din țară.

Campania este organizată de IGSU sistematic în toate raioanele țării cu scopul de a reduce producerea deflagrațiilor în urma utilizării buteliilor și instalațiilor alimentate cu gaze naturale. 

Noutăţile partenerilor

comentarii: