image
Sursa foto: captură video

Românii au întins un uriaș steag UE la Paris, de Ziua Cetățeniei Europene: Drapelul, cusut de mână

Ștafeta steagului Uniunii Europene, o mișcare pornită la protestele din Piața Victoriei din București, a ajuns în capitala Franței, Paris.

Astfel, mai mulți români au avut inițiativa ca de Ziua Cetățeniei Europene să aducă la Paris un urias steag al Uniunii Europene, ca un simbol al unui continent unit.

„După un lung parcurs prin aproape toată Europa, steagul Uniunii Europene, cusut de mână în România, a fost purtat pe brațe vineri seara, lângă Luvru”, au notat organizatorii evenimentului pe pagina de Facebook a PLUS Franța.

Drapelul uriaș al Uniunii Europene a venit prin poștă direct de la Galați. La Paris, români, francezi, olandezi, italeni, greci, suedezi, maltezi, s-au reunit in jurul drapelului european pentru a marca determinarea lor de a apăra valorile europene.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa PLUS Franța și a altor partide aliate Renew Europe, prezente în Franța, de Ziua Cetățeniei Europene. Toți cetățenii unei țări membre a Uniunii Europene sunt, automat, și cetățeni ai Uniunii Europne. Statutul de cetățean al UE conferă o serie de drepturi, printre care: dreptul de a locui și de a circula liber pe teritoriul Uniunii, fără a face obiectul discriminării pe motive de naționalitate, dreptul de a vota în alegerile europene sau dreptul la protecție consulară din partea ambasadelor altor state UE.

Noutăţile partenerilor

comentarii: