image
Sursa foto: Jurnal.md

Ministerul rus de Interne: Plahotniuc și Platon, cercetați penal pentru scoaterea ilegală din Rusia a 37 de mlrd de ruble

Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon ar fi organizat un grup criminal care ar fi retras ilegal mai mult de 37 de miliarde de ruble din Rusia în 2013-2014. Conform ratei actuale, suma este echivalentă cu 560 de milioane de dolari.

Angajații Ministerului de Interne din Rusia anunţă că au oprit activitățile unei grupări criminale internaționale. În cadrul unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Ministerului de Interne de la Moscova se spune:

„ Angajații Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, în cadrul unei anchete penale inițiate în temeiul articolelor 210 și 193 din Codul penal al Federației Ruse, au reținut un rezident al regiunii Moscova, Alexandr Korkin, care a fost arestat. În cursul anchetei preliminare, s-a stabilit că cetățeni ai Rusiei și Republicii Moldova au creat o grupare criminală internațională pentru a efectua tranzacții ilegale de valută în proporţii deosebit de mari. Organizatorii activităților ilegale au fost persoanele cu cetăţenie rusă, Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon”, se artă în comunicatul MAI-ului rus.

„Pe parcursul anilor 2013-2014, membrii grupului criminal, folosind pretexte inventate şi documente falsificate, au transferat bani în valută străină de pe conturile deţinute de persoane juridice afiliate în ОАО Банк «Западный» şi ОАО «Русский Земельный Банк» către conturile băncii Moldindconbank S.A. şi alte bănci străine sub pretextul vânzării de valută.

Numerarul primit în ruble rusești a fost retras din conturile corespondente ale băncilor ruse şi transferat către Moldindconbank S.A., în baza unor decizii false ale instanțelor din Republica Moldova în favoarea unor persoanelor fizice și juridice străine (nerezidenți). În total, peste 37 de miliarde de ruble au fost retrase din Federația Rusă. Ancheta în cauza penală continuă ", se mai menționează în comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: