image
Sursa foto: vaaju.com

Ultimele cuvinte ale jurnalistului Jamal Khashoggi înainte să fie ucis

Șeful departamentului de investigații din cadrul ziraului turc Daily Sabah susține că înregistrările audio din consulatul Arabiei Saudite la Istanbul indică faptul că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis prin asfixiere cu o pungă de plastic.

Într-un interviu oferit recent televiziunii Al Jazeera, Nazif Karaman șeful departamentului de investigații, a declarat că Jamal Khashoggi ar fi fost ucis în 7 minute, după cum se deduce din probele audio.

Potrivit jurnalistului, ultimele cuvinte ale lui Khashoggi ar fi fost: „Mă sufoc. Dați-mi punga de pe cap, sunt claustrofob”.

Nazif Karaman a mai spus că, înainte de a-i dezembra trupul, criminalii ar fi acoperit cu prelate podeaua consulatului saudit.

Jurnalistul nu a menționat cum a intrat în posesia înregistrărilor audio cu momentul asasinatului.

Afirmațiile lui Karaman vin în contextul în care poliția turcă se pregătește să pună capăt căutării rămășițelor lui Jamal Khashoggi.

Cotidianul Daily Sabah a relatat că asasinii jurnalistului Jamal Khashoggi au aruncat corpul acestuia în canalizare, după ce l-au dizolvat în acid.

Între timp, sâmbătă, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a confirmat existenţa unor înregistrări privind moartea jurnalistului și a precizat că dovezile au fost trimise la Riyad, Washington şi în mai multe capitale europene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: