image
Sursa foto: chisinau.mdv

80 de puncte de colectare a echipamentelor electronice vor fi create în capitală

Primăria Chișinău participă în calitate de partener în cadrul unui nou proiect verde și sustenabil „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat”. Inițiativa prevede conștientizarea de către instituții și populație a necesității colectării și reciclării e-Deșeurilor, pentru a reduce indicii de poluare a mediului și evitarea depozitării acestor deșeuri, care sunt toxice pentru mediu și sănătate.

Dezvoltarea majoră a tehnologiilor electronice implică și o creștere exponențială a consumului de echipamente de acest gen şi respectiv, de deșeuri electronice. 

Inițiatorii proiectului pledează pentru reintroducerea tehnicii învechite și uzate în circuitul economic din momentul în care devin deșeuri prin colectare şi reciclare.

Proiectul își propune dezvoltarea unei rețele de colectare separată a e-Deșeurilor în municipiul Chișinău, prin crearea a 80 puncte de colectare, inclusiv formarea şi educarea unui comportament ecologic şi durabil din partea instituțiilor ce vor fi implicate în proiect, dar şi restul populației din Republica Moldova.

Proiectul „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat” este adresat reprezentanților din sectorul public, care vor fi încurajați să adopte practici durabile şi prietenoase mediului în activitatea lor, colectând şi sortând corect e-Deșeurile.

Fiecare din instituțiile selectate pentru participare în cadrul proiectului vor fi asigurate cu tomberoane specializate pentru colectarea corectă a e-Deșeurilor (deşeuri de echipamente electrice şi electronice, inclusiv şi bateriile portabile uzate), beneficiind de suport informațional și logistic din partea organizatorilor și partenerilor proiectului.

Detalii găsiți pe chișinău.md.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: