image
Sursa foto: jurnal.md

PCRM, despre foștii colegi de partid: Ivanov este lipsită de principii și lacomă de bani; Dodon, cel mai corupt politician

Trădarea, fățărnicia, minciuna și lăcomia, aceste principii a ales Violeta Ivanov pentru viața sa. În ultimul timp, ea a izbutit să cutreiere trei partide. Iar acum autorii furtului miliardului au hotărât s-o așeze în fotoliul de președinte, se arată într-o analiză PCRM. Despre Igor Dodon, foștii colegi de partid susțin că întreaga sa carieră politică, el urmărește un singur scop: să se îmbogățească pe toate căile posibile. Încă pe timpurile când lucra la Ministerul Economiei, având sub control Departamentul de Privatizare, a inițiat un șir de decizii scandaloase, care au cauzat prejudicii financiare colosale.

Partidul Comuniștilor din RM din care a făcut parte și Violeta Ivanov, candidat la algerile prezidențiale din partea partidului Șor o critică pe aceasta menționând că s-a perindat prin diferite partide pentru un singur scop, să capete o funcție și să folosească oportunitățile acesteia în propriul beneficiu, pentru a duce o viață bogată și fără de griji.

„Dar poate că Violeta Ivanov posedă pentru asta careva calități ieșite din comun sau a reușit să se manifeste în mod deosebit în aceste ipostaze? Tocmai că nu! După ce, în 1989, a absolvit Institutul de Inginerie în Gospodăria Comunală, timp de 18 ani, fără întrerupere, a ros scaunul de serviciu la Agenția de Ecologie din Chișinău, fără a da dovadă de mare sârguință sau ingeniozitate, fără a se arăta capabilă de vreo careva perspectivă pentru viitor.

Dar norocul și-a întors fața și spre dânsa. În 2008, folosindu-și unele capacități specifice ale sale, ea s-a strecurat în rândurile Partidului Comuniștilor și de atunci cariera ei a început să avanseze. Ceea ce s-a întâmplat nu pentru că ea deodată ar fi început să împărtășească idealurile comuniste, ci pentru că a urmărit un singur scop: să capete o funcție și să folosească oportunitățile acesteia în propriul beneficiu, pentru a duce o viață bogată și fără de griji.

În 2008, a fost numită ministru al Ecologiei și Resurselor Naturale, iar în 2009 a devenit deputat în Parlament din partea PCRM. Acest mandat din partea PCRM l-a avut pe parcursul a trei legislaturi.

Acum Violeta Ivanov declară: „Eu am muncit mult în echipa de partid a PCRM împreună cu colegii, pentru ca partidul să acceadă în Parlament cu 60, apoi cu 48, apoi cu 21 de deputați… Eu nu-mi pot permite să-l vorbesc de rău pe domnul Voronin, deoarece mi-am început cariera politică împreună cu el și am învățat de la el multe lucruri bune”.

În realitate, în acești ani, Violeta Ivanov n-a învățat nimic. Ea a rămas aceeași mediocritate, pe care o interesau cu totul alte lucruri.

De acum după plecarea PCRM în opoziție, în 2013 ea povestea cititorilor unei reviste că preferă să facă shopping peste hotare, – la Geneva sau Paris –, iar în Moldova „nu are timp” să umble prin magazine. Hainele și le cumpără la cele mai prestigioase în lume branduri, iar să se odihnească preferă pe Insula Malta.

Conform mai multor investigații, deputatul Violeta Ivanov spune minciuni, declarând că fiica ei nu are nimic și trăiește la fel ca toată lumea. În respectivul material se spunea că bunicul Vasile Ivanov i-a dăruit nepoatei sale Margarita în vârstă de 9 ani o casă cu un lot de pământ pentru construcții pe strada Bisericii în sectorul Buiucani al capitalei. După care acea casă veche a fost demolată, iar în locul ei se înalță una nouă – o casă mare cu trei niveluri.

Locuitorii din acest sector confirmă faptul că bunicul a fost dus la țară, iar de construcția casei noi s-a ocupat soțul alesei poporului, Serghei Ivanov.

Serghei Ivanov se numără printre lucrătorii ÎI „Ionel-Ivanov” și deține cu titlu de arendă două terenuri de pământ public (cu suprafața totală de 30 de ari) pe str. Valea Crucii, acestea fiind folosite pentru parcări auto. Fiecare loc de parcare costă 15 lei pentru 24 de ore, iar capacitatea ambelor parcări e de circa 100 de mașini. Astfel, printr-un calcul simplu aflăm că aceste terenuri le aduc proprietarilor un venit anual de circa jumătate de milion de lei.

Conform ultimelor date, Serghei Ivanov deține funcția de director comercial al uneia din fabricile „Balcanfarm”, devenită cunoscută prin scandalurile privind producerea substanțelor anabolizante.

În decembrie, 2015, Violeta Ivanov, împreună cu grupul din 14 deputați, a anunțat că părăsește rândurile PCRM, motivând acest fapt prin dezacordul său cu politica promovată de PCRM. Și asta în pofida faptului că, doar cu o zi înainte, la plenarele comitetelor raionale, deputații Ivanova, Zagorodnâi și Reșetnicov (toți membri ai Comitetului Executiv Politic al CC) au afirmat în fața comuniștilor prezenți că ei consideră corectă această politică. Așa că nu face să credem în dedesubturile ideologice ale trădării lor. Pur și simplu acești trădători au primit pentru fapta lor sume mari de bani de la Partidul Democrat. Colegii lor din PDM afirmă că este vorba de 5 (cinci) mln euro.

Nu se cunoaște exact câți arginți a primit personal Violeta Ivanov pentru acea trădare a sa. Luând în considerație relațiile ei speciale cu conducerea Partidului Democrat, ea n-a fost dezavantajată.

Atunci Vladimir Voronin a făcut la respectiva trădare a celor 14 deputați următorul scurt comentariu: „Era ceva de așteptat. Ei și-au încheiat cu succes actul de prostituție politică”. Dar s-a dovedit că are dreptate nu întru totul. Pentru că prostituția politică e o preocupare la fel de captivantă și atractivă, ca și narcomania. Și când nava democraților a început să se înece, Violeta Ivanov și Victor Vitiuc s-au vândut partidului „Șor”. Asta s-a întâmplat de acum anul acesta, 2020, în luna mai. Iar cei care au furat de la popor miliardul, pentru asta de asemenea i-au plătit Violetei cu vârf și îndesat.

Și partidul „Șor” imediat a făcut-o pe Violeta candidat la funcția de președinte al țării din partea lui. Când asta s-a întâmplat, ea a declarat „modest” că se consideră pe sine acel om, pe care moldovenii îl așteaptă să vină la cârma țării. Nici mai mult, nici mai puțin. De parcă în ultimii 10 ani oamenii au văzut puțini trădători și hoți, ca acum să dorească s-o vadă la cârma țării anume pe Violeta Ivanov.

Iar în timp ce oamenii o așteaptă să vină la cârma țării, Violeta Ivanov propune proiecte de dezvoltare a Moldovei dintre cele mai năstrușnice. Ascultând-o, nu știi ce să faci: să râzi ori să te crucești. Desigur, textele referitoare la aceste proiecte i le scrie cineva, așa că ea doar le vociferează, și nu totdeauna destul de clar. Și totuși…

Iată, de exemplu, o „perlă” de-a dumneaei: fără a șovăi o clipă, doamna candidată a declarat că știe cum poate fi soluționată problema secetei în Moldova pe parcurs de patru ani. Cică, pentru asta, statul trebuie să asigure crearea unui sistem de strângere și acumulare a apei de ploaie și de zăpadă topită. Așa cum se face în Israel și în Cipru.

După aceea Violeta Ivanov a propus ca în fiecare raion să fie construite fabrici de conserve. Mai mult decât atât, ea garantează și desfacerea producției lor. Dar cine va construi aceste fabrici, care sunt garanțiile și ce va fi după aceea, „giganta deșteptăciunii” nu spune nimic.

Ea mai are și alte idei aiurite, care îi scot și mai mult în evidență neghiobia.

După toate, ideea dumneaei ca fermierii care cresc animale domestice să primească subvenții de la stat pentru fiecare vacă, porc și oaie, da poate și găină, de acum te face să presupui existența unei diagnoze.

Violeta Ivanov le promite tuturor un venit garantat de 2 mii de euro și drege abundent această promisiune cu macaroane din magazinele sociale ale lui Șor și cu bilborduri în care ea arată ca o fetișcană de optsprezece ani.

Bineînțeles, mai bine ar promite, împreună cu business-partidul său, să întoarcă statului miliardul furat, dar, pe de altă parte, cine o va crede? Și, desigur, deloc nu face ca doamna să se prezinte pe sine, cea care în repetate rânduri i-a vândut pe alegătorii săi, ca pe un apărător zelos al dreptății și onoarei.

Cât privește Violeta Ivanov, totul e clar demult. E clar și pentru ce au nevoie de ea cei din partidul „Șor”. Voturile acelor alegători pe care (posibil!) le va acumula doamna Ivanov, în al doilea tur al scrutinului vor fi vândute lui Dodon. De aceea, dându-și votul pentru candidatul din partea partidului „Șor”, alegătorul, de fapt, îl va vota pe Dodon”, se arată în comunicatul PCRM.

PCRM: „Dodon este unul din cei mai corupți politicieni din Moldova”

Cariera sa Dodon întru totul o datorează Partidului Comuniștilor. Dintr-un simplu funcționar al bursei de mărfuri și materii prime, în câteva luni el s-a ridicat până la funcția de ministru al Economiei și vicepremier, iar ulterior a devenit deputat în Parlament și candidat la funcția de primar. Dodon în repetate rânduri a declarat în mod public că niciodată nu va trăda PCRM și pe Voronin personal,

„Dar, fiind un om lacom și un ticălos, a fost unul dintre primii care a trădat — ași a făcut asta în modul cel mai laș.

Întreaga sa carieră politică, el urmărește un singur scop: să se îmbogățească pe toate căile posibile. Încă pe timpurile când lucra la Ministerul Economiei, având sub control Departamentul de Privatizare, a inițiat un șir de decizii scandaloase, care au pricinuit statului prejudicii financiare colosale. Privatizarea hotelului „Codru” și a unui șir de alte obiecte, monopolul asupra importului cărnii, monopolul asupra colectării și exportului ferului uzat, schemele corupte în domeniul energeticii, prețurile la gaze naturale, drepturile exclusive la exportul de alcool — toate acestea sunt „opera” lui.

Dodon a salvat de inevitabila răsturnare antistatala și antipopulara coaliție „proeuropeană”, dându-și votul pentru rusofobul și unionistul Nicolae Timofti. Astfel, el în mod conștient s-a transformat în aliatul regimului criminal-oligarhic și al nimicirii planificate a bazelor Statului Moldovenesc. Ulterior a devenit cunoscut faptul că pentru toate acestea el a fost răsplătit cu bani mari. Cei zece ani, în care după asta Moldova a fost condusă de așa-numiții proeuropeni de teapa lui Filat, Plahotniuc, Ghimpu, Leancă, Filip, Diacov și alții, cărora Dodon le-a oferit ajutorul său, au adus poporului și țării nenumărate pierderi și nenorociri.

Timp de mulți ani, Dodon a slujit regimul mafiot. Trecerea anticonstituțională la alegerea directă a președintelui țării a fost făcută în interesele lui Dodon. Gruparea oligarhică, care a capturat statul, avea nevoie de un „președinte” care i-ar executa ordinele, nu ar putea lua nici o hotărâre și care ar întruchipa „pericolul rus”. Trei ani de-a rândul, Dodon a îndeplinit foarte sârguincios rolul de momâie, iar în timpul acesta Plahotniuc, neîmpiedicat de nimeni și de nimic, instaura personal în stat regimul unei puteri corupte oligarhice.

Pentru a demonstra protectorilor occidentali cum regimul guvernant opune rezistență „mâinii Moscovei” în persoana lui Dodon, periodic, acestuia îi era organizată o pedeapsă publică. Pentru 10-15 minute, Dodon era înlăturat de la îndeplinirea obligațiilor de „președinte” și, de fiecare dată, el se supunea fără crâcneală acestei pedepse.

Niciodată până la asta, funcția de președinte de țară n-a fost supusă unei asemenea înjosiri rușinoase și unei asemenea discreditări.

În fața publicului, Dodon se prefăcea că este în conflict cu majoritatea parlamentară, iar în oficiile ascunse de ochii lumii continua să întrețină relații politico-financiare odioase cu regimul oligarhic corupt. Imaginile video, în care am văzut cum, în repetate rânduri, Dodon primește de la Plahotniuc „culioace” pline cu bani i-au șocat pe toți cetățenii Moldovei. După ce societatea moldovenească a văzut aceste imagini video, lui Dodon i-a fost dată porecla „președinte-culioc”.

În timpul crizei din iunie, 2019, când se hotăra soarta regimului oligarhic, Dodon ducea tratative cu Plahotniuc cu privire la formarea unei coaliții între Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat. Tratativele au eșuat din cauza unei piedici: un milion de dolari, lunar, pe care Dodon îi cerea de la Plahotniuc, chipurile, „pentru întreținerea Partidului Socialiștilor”. A doua piedică a fost poziția intransigentă a Rusiei, SUA și UE, care au decis să-l înlăture pe Plahotniuc de la guvernare. Ulterior, Dodon în mod cinic și-a asumat sie această „victorie”. Așa cum a făcut și în alte situații.

Fiind nevoit să înjghebe o coaliție cu Maia Sandu și Andrei Năstase, făcând-o pe nazista Sandu prim-ministru, la cinci luni după asta Dodon a provocat destrămarea alianței. Cauza acestei destrămări au fost nu divergențele ideologice între parteneri, ci frica de faptul că Sandu va desemna un procuror general, pe care Dodon nu-l va putea controla. Ceea ce s-a dovedit a fi adevărat. Actuala conducere a procuraturii refuză să intenteze procese penale pe „cazul culioacelor”, al banilor pe care PSRM a lui Dodon îi primește de la offshorurile din Bahamas, al îmbogățirii ilicite a lui Dodon etc. În schimb, nu fără contribuția lui Dodon, din închisori a fost eliberat Filat, judecat pentru corupție, și escrocul cu renume internațional, Platon.

Dodon a format o nouă coaliție cu cel mai apropiat acolit al lui Plahotniuc. În felul acesta, prin moștenire, el a obținut și toate schemele corupte, și toate fluxurile de bani.

Dodon totdeauna îi induce în eroare și îi înșeală pe toți.

El nu și-a îndeplinit nici una din promisiunile sale electorale.

El n-a recuperat țării miliardul și nu i-a găsit pe vinovații de „furtul secolului”.

El n-a întărit statutul limbii ruse.

El, chiar și intrând în posesia dreptului de a retransmite toate posturile de televiziune ruse, nu a readus în grila de emisie știrile și programele de analiză ale acestor posturi.

El n-a readus istoria Moldovei în programul școlar. Din contra, la funcția de ministru al Educației l-a desemnat pe I. Șarov, autorul manualului de „Istorie a românilor”.

El n-a interzis mișcarea unionistă.

El n-a lansat inițiativa interzicerii cetățeniei duble pentru funcționarii publici. Mai mult decât atât, actualul prim-ministru Ion Chicu este cetățean al României.

Ce să mai așteptăm de la trădătorul și fricosul care a promis să se deplaseze fără pază, dar, în realitate, se deplasează însoțit de un cortegiu enorm și zeci de bodyguarzi, impunând mii de oameni să stea în ambuteiaje? Și care, pe lângă asta, a majorat cheltuielile bugetare pentru întreținerea sa mai mult de trei ori!

Lipsa de profesionalism a guvernării pe care o întruchipează Dodon se manifestă întru totul și acum, în perioada pandemiei. În ceea ce privește combaterea coronavirusului, Moldova este țara care o face în modul cel mai prost atât în Europa, cât și în întreaga lume. Situația noastră de astăzi în mod univoc poate fi caracterizată ca o catastrofă epidemiologică națională și un genocid al propriului popor.

Cei patru ani de „președinție” neconstituțională ai lui Dodon sunt o perioadă rușinoasă de fățărnicie, autoadmirație, de numeroase și costisitoare călătorii din contul statului, de hoție obraznică și o totală incapacitate în soluționarea problemelor de care se confruntă țara.

Ne se poate să-l votăm pe trădătorul, omul corupt, fricosul și fățarnicul Dodon!

Fiecare din cei care se vor lăcomi la banii murdari ai lui Dodon și își vor da votul pentru acest om de nimic, se va trăda și pe sine, și pe apropiații săi, și țara!”, susține PCRM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: