image
Sursa foto: Profimedia

Roman Abramovich vrea să preia un club de tradiție din Brazilia! În ce stadiu sunt negocierile

Patronul celor de la Chelsea Londra, Roman Abramovich (55 de ani), și-ar dori să preia acțiunile clubului brazilian Vasco da Gama, în cel mai scurt timp cu putință.

Potrivit sportwitness.co.uk miliardarul rus ar fi făcut, recent, o ofertă pentru uriașul club sud-american, însă discuțiile nu au fost finalizate.

Omul de afaceri a cărui avere, potrivit Forbes, este de 10 miliarde de euro, pare tentat să investească și-n afara Europei. Cel mai probabil, pentru a fi cu ochii pe cel mai importante ”produse” ale fotbalului sud-american și pentru a nu le mai pierde în detrimentul rivalilor.

Roman Abramovich este patronul celor de la Chelsea din 2003, timp în care a cucerit de cinci ori titlul în Premier League (2004/2005, 2005/2006, 2009/2010, 2014/2015 și 2016/2017) și două Ligi ale Campionilor (2011/2012 și 2020/2021).

Potrivit jurnalistului Jorge Nicola, 20 de grupuri s-au interesat de preluarea clubului Vasco da Gama, iar o ofertă venită dinspre Rusia l-ar include și pe patronul celor de la Chelsea.

De asemenea, jurnalistul anunță că președintele celor de la Vasco da Gama, Jorge Salgado, are programată o călătorie în Europa pentru a discuta cu grupul rus condițiile cedării clubului.

Chiar dacă jurnalistul nu a putut confirma că Roman Abramovich va fi prezent la acea întrunire, este sigur că miliardarul rus va fi ținut la curent cu tot ce se va discuta.

Preluarea clubului nu este deloc un proces simplu. Tranzacția trebuie aprobată de un Consiliu mai întâi, așa cum s-a întâmplat și-n cazul altor cluburi, precum Botafogo sau Cruzeiro. Cel mai probabil, va dura ceva timp până când preluarea clubului se va realiza oficial.

Dacă clubul va fi preluat de Roman Abramovich, cel mai probabil Vasco da Gama va deveni club afiliat cu Chelsea Londra, iar o serie de jucători se vor muta pe această axă.

CR Vasco da Gama este un club cu peste 100 de ani de tradiție. Are patru titluri în Brazilia și o Cupă Libertadores, în 1998.

În anul 2000, Romario reușea să marcheze 70 de goluri pentru Vasco da Gama.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: