image
Sursa foto: jurnal.md

Filat riscă să se întoarcă la pușcărie; Penitenciarul 13 cere suspendarea hotărârii prin care fostul premier a fost eliberat

Eliberarea înainte de termen a fostului premier Vladimir Filat a fost contestată de administrația penitenciarului nr. 13 în instanța superioară celei care a emis hotărârea de eliberare condiționată.

„Conducerea Penitenciarului nr. 13 a înaintat o contestație prin care a cerut suspendarea executării hotărârii privind eliberarea condiționată înainte de termen”, a precizat pentru Jurnal.md purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea.

Fostul premier Vladimir Filat a fost eliberat din pușcărie pe 3 decembrie curent, în urma unei hotărâri emise de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Filat spunea că nu are certitudinea că nu va fi din nou închis. Vladimir Filat a mai spus că i se transmite insistent mesajul să plece cât mai urgent din țară, dar că nu are de gând să fugă. „La fel cum nu am făcut-o nici în 2015. Nu am fost laș, n-am fugit, nu-mi recunosc vina, dar m-am conformat și am ispășit pedeapsa în liniște, fără să creez probleme. Repet, nu sunt un laș și răspund pentru orice acțiune”, a menționat Filat.

Tot ieri, fostul premier spunea că adevărata luptă se va da pentru titlul de „cine l-a închis din nou pe Filat”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: