image
Sursa foto: digisport.ro

Accident aviatic Emiliano Sala: Anunțul anchetatorilor, după descoperirea epavei avionului

Anchetatorii britanici au declarat azi că zilele viitoare va avea loc o "operaţiune submarină" pe epava avionului care-l transporta pe fotbalistul italo-argentinian Emiliano Sala.

"În acest moment este în curs de desfăşurare o operaţiune pentru a aduna elemente", a indicat un purtător de cuvânt al AAIB, Biroul de anchetă britanic al accidentelor aeriene.

Întrebat dacă anchetatorii vor încerca să recupereze resturile avionului şi corpul care se află în epavă, purtătorul de cuvânt a răspuns că "o operaţiune submarină va fi efectuată în următoarele două zile". El nu a precizat natura exactă a acestei operaţiuni.

David Mearns, conducătorul societăţii Blue Water Recoveries, mandatată de familia atacantului pentru a efectua căutări subacvatice, a declarat anterior că este "obligatoriu" să fie recuperat corpul.

Mearns a părăsit luni insula anglo-normandă Guernesey, a doua zi după ce a reperat epava, el predând ştafeta anchetatorilor AAIB.

"Timpul presează când este vorba de un corp, este deci obligatoriu ca ei să se ocupe de recuperarea avionului şi a corpului", a declarat Mearns.

Echipele AAIB "adună toate elementele care permit evaluarea modului de a proceda, ce material trebuie să ia, ce nave, scafandri...", a explicat el.

"Trebuie văzut cum poate fi ridicat avionul fără a deplasa corpul şi să ne asigurăm că va fi recuperat tot", a subliniat Mearns.

El a estimat că operaţiunea este "posibilă din punct de vedere tehnic: adâncimea apei nu este cu adevărat o problemă, iar cu nava potrivită se poate face faţă condiţiilor meteo (...) Sincer, este o chestiune de voinţă".

Transferat de la FC Nantes la Cardiff City, Emiliano Sala se afla într-un avion privat care a dispărut deasupra Canalului Mânecii. Autorităţile au anunţat după trei zile că au oprit definitiv operaţiunile de căutare a lui Sala şi pilotului David Ibbotson, întrucât şansele de supravieţuire au fost considerate minime.

Căutările au fost reluate la iniţativa familiei lui Sala, graţie sumelor strânse în urma unei campanii online. Duminică, a fost descoperită epava aeronavei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: