image
Sursa foto: foto simbol

Patronul unei companii de criptomonede ar putea fi exhumat: A ajuns în mormânt cu parolele mai multor conturi

Patronul mort al unei companii de tranzacționare a criptomonedelor din Canada ar putea fi exhumat, pentru ca autoritățile să se convingă că acesta a murit cu adevărat și el este cel înhumat în cimitir.

Gerald Cotten, fostul CEO al Quadriga, a murit în februarie din cauza unei boli și lăsat clienții companiei fără cel puțin 145 de milioane de dolari. Banii clienților, sub formă de Bitcoin și alte criptomonede, sunt înghețați în conturile virtuale ale patronului decedat, dar nimeni nu știe parola de decriptare, nici măcar soția lui.

Specialiști în informatică au încercat prin diferite metode să decripteze laptopul unde își ținea uriașa sumă de bani, dar nu au reușit să-l acceseze. Nu s-a găsit nici măcar parola notată pe undeva în biroul directorului companiei, odată cea mai mare din Canada. Avocații care reprezintă utilizatorii platformei de schimb de criptomonede Quadriga CX, prăbușite după moartea fondatorului, solicită ca autoritățile canadiene să exhumeze și să examineze rămășițele lui Gerald Cotten, pentru a verifica dacă nu cumva a fost înmormântată o altă persoană în locul său, arată CNN.

Cotten, co-fondator și CEO al Quadriga, a murit din cauza unor complicații cauzate de boala Crohn în timp ce călătorea în India, a declarat compania pe Facebook, în februarie. La acea vreme, Quadriga – atunci cea mai mare companie de schimb de criptomonede din Canada – a declarat că nu este în măsură să obțină accesul la activele sale digitale. Cel puțin 145 de milioane de dolari au rămas înghețați în contul lui Cotten iar mai mult de 100.000 de utilizatori nu și-au mai putut recupera banii.

În aprilie, compania a anunțat că instanța Curții Supreme din statul Nova Scoția a emis un ordin de intrare în faliment. Autopsia este cerută „pentru a confirma atât identitatea sa, cât și cauza decesului, date fiind discutabilele circumstanțe care au determinat moartea lui Cotten și pierderile semnificative ale utilizatorilor afectați de criză”.

Multe dintre monedele digitale deținute de Quadriga sunt stocate offline în conturi cunoscute sub numele de „portofele reci”- pe un stick care nu este niciodată introdus într-un dispozitiv conectat la internet- ca modalitate de a le proteja monedele împotriva hackerilor. Cotten a fost singura persoană cu acces la portofelele virtuale, potrivit companiei. În scrisoarea datată vineri, avocații au subliniat „nevoia de certitudine în jurul întrebării dacă domnul Cotten este, de fapt, decedat”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: