image
Sursa foto: mediafax.ro

Un politician refuză să-şi tundă părul până nu i se adoptă propunerea // FOTO

Un politician din Wisconsin, Statele Unite, are o abordare inedită pentru a susţine adoptarea unei legi în scopuri sociale, care ar însemna mai multe beneficii pentru comunitatea persoanelor surde.

Democratul Jonathan Brostoff nu s-a mai tuns de un an şi susţine că va continua să îşi lase părul să crească până când legislativul nu va accepta o lege care ar trata problema interpreţilor profesionişti în limbajul semnelor, din Wisconsin.

Proiectul de lege, pe care Brostoff l-a scris în 2017, a avut parte de suport unanim din partea reprezentanţilor, dar totuşi nu a trecut de ultimul vot. De atunci, părul lui Brostoff a continuat să crească.

„Am făcut o promisiune, iar aceasta este un indicator visual pentru comunitate”, spune Brostoff pentru Huffington Post, declarând că decizia a fost „făcută spontan”.

„Felul cum arăt contează pentru mine, dar această lege este o prioritate şi nu mă voi opri până când nu vom reuşi să o trecem. Vom reuşi cu siguranţă”, continuă politicianul. „Măcar pentru binele meu, trebuie să reuşim pentru că arăt ridicol”, adaugă acesta.

Acest stil este unul nou pentru Brostoff, care spune că şi-a păstrat tunsoarea scurtă pentru ultimii 15 ani. Capul lui, cândva tuns şi aranjat este acum o „încurcătură de bucle”.

Legea pentru care o susţine Brostoff va face mai accesibili interpreţii profesionişti în limbajul semnelor pentru oamenii care au dizabilităţi de auz. Totodată, va împiedica interpreţii care lucrează fără aviz, relatează mediafax.ro.

De asemenea, una dintre măsurile înclusă în lege este de a spori protecţia pentru persoanele surde, în special din punct de vedere medical şi legal.

mediafax.romediafax.ro

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: