image
Sursa foto: SAS.com

Vești bune pentru tinerii din RM care studiază în România: Proiectul de lege care le va reduce cheltuielile

Conform unui comunicat de presă remis de către Tineretul Național Liberal (TNL), organizație specială a PNL, deputatul Mara Mareș anunță că urmează se depună un proiect de lege care îi vizează în mod special pe studenți. „Depun un proiect de lege prin care studenții pe locurile “cu plată” să aibă aceeași taxă din primul până în ultimul an de facultate. Inițiativa aparține Tineretului Național Liberal”.

„La ora actuală, valoarea taxelor pentru un student aflat pe locurile ”cu plată” poate varia de la an la an. De exemplu, dacă un student începe facultatea cu o taxă de 2500 de lei în anul I, taxa acestuia poate să ajungă, gradual, chiar și la 4000 de lei în ultimul an de facultate.

De aceea, pornind și de la exemplele altor staturopene, voi iniția un proiect de lege prin care taxele de studiu să rămână la aceleași valoare pe tot parcursul facultății.

Dorim ca un student care parcurge un ciclu de studii fără întreruperi să știe încă din anul I că, timp de 4 ani, va trebui să plătească aceeași taxă de studiu.

De exemplu, dacă pentru anul I un student aflat pe locurile “cu plată’ plătește o taxă de 3.000 de lei, atunci ne dorim ca în anul III sau IV, în cazul său, valoarea taxei de studiu să fie tot de 3.000 de lei”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: