image
Sursa foto: jurnal.md

621 de cazuri de depășire a limitei de viteză și 9 șoferi în stare de ebrietate, depistați de poliție în ultimele 24 de ore

Viteza excesivă și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate reprezintă principalele cauze generatoare de accidente rutiere în Republica Moldova. Și totuși unii șoferi își permit în continuare să încalce și să pună în pericol viața participanților la trafic.

Doar pe parcursul a 24 de ore poliția a contracarat 9 cazuri de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate și un caz în care șoferul a refuzat testarea alcoolscopică sau prelevarea probelor, inclusiv 621 de cazuri în care conducătorii auto au depășit limita de viteză.

În seara de 4 februarie, un adevărat pericol pe drumurile publice a fost depistat la timp, de polițiștii de patrulare în municipiul Chișinău. Aceștia au stopat un microbuz de marca Opel care se deplasa cu viteză excesivă pe strada Dacia, iar conducătorul auto, un bărbat de 37 de ani, fiind testat alcoolscopic a fost depistat cu o concentrație de 1,34 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Fapt ce depășește de aproximativ nouă ori gradul maxim admisibil prin lege.

Un alt caz în care polițiștii au prevenit comiterea unei tragedii, a avut loc în jurul orei 01.30 pe strada Calea Basarabiei din Chișinău, unde un automobil de marca BMW a fost stopat de polițiști, dar conducătorul mijlocului de transport nu s-a subordonat cerințelor oamenilor legii continuându-și deplasarea.

Ulterior a fost stopat pe strada Calea Orheiului. La volanul automobilului se afla un tânăr de 31 de ani din raionul Briceni, care inițial s-a prezentat polițiștilor cu datele fratelui său de 35 de ani. Anterior, persoana fusese privată de dreptul de a conduce mijloace de transport, dar și se afla în căutare pentru escrocherie, anunțat de Inspectoratul de poliție Dondușeni. Fiind testat alcoolscopic, s-a constatat că șoferul se afla în stare de ebrietate, având 0,83 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

În localitatea Colibași din raionul Cahul un șofer de 49 de ani fiind în stare de ebrietate la volanul unui Renault cu numere românești, nu a stopat la cerința polițiștilor apăsând pe accelerator, iar în rezultat a pierdut controlul volanului și s-a tamponat într-un pilon. Fiind testat alcoolscopic acesta a arătat o concentrație de 0,64 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pe traseul Chișinău-Orhei din motivul depășirii limitei de viteză polițiștii au stopat automobilul Ford Tranzit condus de un tânăr de 26 de ani, care fiind testat alcoolscopic avea o concentrație de 0,55 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

În toate cazurile, conducătorii mijloacelor de transport riscă pedeapsă penală cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Deși zilnic peste 200 de polițiști se află pe drumurile din întreaga țară pentru supravegherea traficului rutier, unii conducători auto continuă să comită ilegalități și să urce în stare de ebrietate la volan, astfel punând în pericol viața fiecăruia dintre noi.

În acest sens, poliția recomandă repetat tuturor participanților la trafic să respecte regulamentul circulației rutiere, pentru a evita tragedii umane și sancțiuni conform legislației.

Noutăţile partenerilor

comentarii: