image
Sursa foto: ap

Putin şi Netanyahu se vor întâlni săptămâna viitoare

Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, la Moscova pe 9 mai pentru a discuta despre problemele regionale, scrie Haaretz.

Putin l-a invitat pe Netanyahu la parada anuală de Ziua Victoriei, care celebrează înfrângerea Germaniei în Al Doilea Război Mondial. Cei doi lideri se vor întâlni după marş la Kremlin.

Netanyahu va călători la Moscova direct de la un summit trilateral cu Cipru şi Grecia, scrie news.ro.

Netanyahu şi Putin au discutat luni într-o convorbire telefonică despre Siria şi au convenit să se întâlnească cât de curând posibil. În aceeaşi zi, Netanyahu a prezentat documente şi fişiere despre care a precizat că dovededesc că Iranul, un aliat al Rusiei, a minţit privind programul său nuclear înainte să semneze acordul cu puterile occidentale.

Membrii serviciilor secrete din Marea Britanie, Franţa şi Germania au ajuns în Israel în ultimele zile pentru a examina materialele prezentate de Netanyahu.

Întâlnirea de săptămâna viitoare va vea loc cu câteva zile înainte ca preşedintele american Donald Trump să anunţe dacă se va retrage din acordul nuclear cu Iranul. El a declarat că SUA se vor retrage dacă nu vor exista schimbări, cum ar fi restricţii pentru programul de rachete balistice al Iranului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: