Totuşi, sursele Reuters apropiate de principalele partide din Italia au declarat marţi că există posibilitatea ca preşedintele să dizolve parlamentul în următoarele zile şi să organizeze noi alegeri pe 29 iulie, scrie News.ro.

Această variantă a apărut chiar după ce Cottarelli s-a întâlnit cu Mattarella marţi după-amiază şi a plecat fără să dea nicio declaraţie. El era aşteptat să îşi anunţe guvernul interimar după discuţiile cu preşedintele.

O sursă apropiată preşedintelui a declarat că Cottarelli nu a menţionat în întâlnire intenţia sa de a renunţa la mandat şi că mai are de lucrat la echipa sa de miniştri.

Partidele majore au simţit că misiunea lui Cottarelli este imposibilă şi au cerut ca parlamentul să fie dizolvat imediat.

„Probabil, Cottarelli va renunţa la mandat. Nu are sens să meargă în parlament unde nu va primi destule voturi”, a declarat un parlamentar din partidul Forza Italia, condus de fostul prim-ministru, Silvio Berlusconi.

Acţiunile bursei au scăzut semnificativ după ce repetarea alegerilor a dus la temeri din partea investitorilor că scrutinul ar putea deveni un vot privind rămânerea în zona euro.