image
Sursa foto: privesc.eu

Date încurcate de la IGP despre numărul protestatarilor; 5000 de polițiști, mobilizați pentru a asigura ordinea // DOC

Cetățenii prezenți la protestul de amploare, față de anularea alegerilor, organizat ieri în Piața Marii Adunări Naționale au fost numărați în mod diferit de șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari, și subalternii săi.

Un raport al IGP, publicat de agenția Omega, contrazice declarațiile lui Pânzari potrivit căruia la protest au fost prezente 3 mii de persoane.

Potrivit raportului, la protest ar fi participat cinci mii de oameni. Documentul conține și numărul exact al ofițerilor de poliție implicați în asigurarea ordinii publice - 4457 de persoane

Dintre aceștia, au fost aduși 54 de polițiști de frontieră, 35 de angajați ai detașamentului cu destinație specială „Pantera”, 640 de angajați ai Comisariatului de poliție din Chișinău, 170 de angajați ai Inspectoratului Național de Investigații, 250 de angajați ai forțelor speciale „Fulger“, 633 de angajați ai INP, 300 de cadeți ai Academiei de Poliție, 600 de militari ai trupelor de carabinieri, 50 de salvatori, 24 de angajați ai Direcției Generale Urmărire Penală a MAI și 1701 de angajați ai IP teritoriale ale IGP.

Șeful Inspectoratului General de Poliție nu a explicat deocamdată aceste divergențe de cifre și nici motivul pentru care au fost aduși cinci mii de ofițeri de poliție din întreaga țară, în condițiile în care, potrivit calculelor sale, la protest au fost „aproximativ 3 mii de oameni.“

polițiștipolițiști

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: